Kerroin että partiolaisemme ihastui hyydytettyyn voileipäkakkuun.
Kun oli aika viettää nimipäiviä, myöhästneesti molempien neitien, hän päätti että hän haluaa lempikakkuansa. Siispä hän sai tehdä sen!
Hyydytetty voileipäkakku, variaatio II
kirsikkatomaatteja keltaisia, oransseja, punaisia
viinirypäleitä vihreitä ja tummia
rypsiöljyä
4 liivatelehteä
300 g keittokinkkua
1 vihreä paprika
purjoa n 20 cm
250 g sweet chili Philadelphia-juustoa
1½ dl kurkkusalaattia
pippuriseosta
yrttisuolaa
4 dl laktoositonta kuohukermaa
½ dl sitruunamehua
Real viipaleita
½ dl laktoositonta maitojuomaa
Vuoraa irtopohjavuoan pohja tuorekelmulla ja voitele reunat öljyllä.
Lado koristeeksi tulevat tomaatit ja viinirypäleet pohjalle.
Lado koristeeksi tulevat tomaatit ja viinirypäleet pohjalle.
Lisää juustot ja mausteet.
Vaahdota kerma ja lisää se joukkoon.
Kuumenna sitruunamehu ja lisää liotetut, kuivaksi puristetut liivatelehdet mehuun niin että ne sulaavat. Kaada liivateseos taikinan sekaan ja sekoita kunnolla. Nostele täyte varovasti koristeiden päälle.
Lopuksi ladotaan ruisleipää kanneksi, eli pohjaksi, taikinan päälle. Kostuta maidolla ja siirrä jääkaappiin hyytymään ainakin 6 tunniksi.
Kumoa kakku tarjoiluvadille, avaa reunat ja poista vuoka. Poista vielä muovikelmu.
Ihanaa uutta vuotta :)
VastaaPoistaIhanaa uutta vuotta sinullekin!
VastaaPoista