Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 4. joulukuuta 2013

Juhlajuomia

Pääsen taas Hopottamaan!

Olen siis saanut tuotenäytteitä ja kerron niistä mielipiteeni. Tällä kertaa pääsemme maistamaan lasten juhlajuomia. 

Kuusi erilaista iloista pulloa odottavat testaajia. Epäilen että jouluaattona voi olla montakin jännää asiaa edessä kaksosilla. Sen lisäksi että odottelemme Pukkia ja mietimme olemmeko olleet tarpeeksi kilttejä, pitää valita joku pullo korkattavaksi. Meillä jo tytöt miettivät minkäköhän pullon pikkuiset valitsevat. Jännittääköhän hieman isompiakin mitä pääsemme maistamaan ensimmäisenä? Ja seuraavana päivänä juhlimme sitten seuraavan serkkukatraan kanssa. Elämä on siis yhtä juhlaa lähiaikoina!

Vaihtoehtoja on siis nuo kuusi, minä epäilen että valinta taphtuu ainoastaan pullon ulkonäön perusteella, mutta kerrotaan nyt vähän sisällöstäkin. Se kun kiinnostaa minua hieman enemmän.

Juomiin on lisätty c-vitamiinia, määrä lienee kaikissa tuo 10 mg desilitraan eli 13% päivän suositusannoksesta, ihan jokaisesta pullosta en löytänyt tuota tarkkaa määrää.
Säilöntäaineena näissä on e-koodihirviö eli E202. Suomeksi kaliumsorbaattia, ainetta jota löytyy luonnollisena pihlajanmarjoista, tämä kuitenkin lienee keinotekoista, pihlajanmarjoja en löytänyt sisällysluettelosta. Enimmäissuositusannos on 25 mg/kg/päivä, juhlajuomaa juomalla tuo määrä tuskin täyttyy.
Happamuudensäätelyyn on käytetty seuraava e-koodia: E330 eli sitruunahappoa. Tunnustan että minä juon mieluummin sitruunahappoa kuin E330:ta, mutta ymmärrän että koodi on lyhyempi kirjoittaa. Sitruunahppoa löytyy vaikkapa sitrushedelmistä, rajoituksia sen käytössä on esimerkiksi suklaatuotteissa ja hedelmämehuissa, kuten nämä lienevät, maksimaalisia päiväannoksia ei kuitenkaan ole määritelty.
Pohjana näissä on vesi, sokeri ja mehut. Sekä tietysti hiilihappo, että kuplii kunnolla.
Edellä mainittujen aineosien lisäksi nämä sisältää luontaista väriä eli karamelli sellaista ja luontaisia aromeja joka minusta ajatuksena aina on hieman epäillyttävää. En tiedä oletteko lukeneet mistä näitä "luontaisia aromeja" kerätään, mutta osa niistä lähteistä ovat ajatuksena ällöttäviä. Toki eivät missään nimessä kaikki niistä.

Valmistusmaat näköjään vaihtelevat. Valmistusmaaksi ilmoitetaan EU, mutta ean koodin perusteella väittäisin että "Muumit" (64 alkuinen koodi) ovat kotimaista tuotantoa, samaa väittää muuten tuotteen maahantuojan, Lasso drinks, sivusto. Nuo Disney tuotteet taas komeilevat koodilla joka alkaa 599 eli Unkari lienee sitten niiden valmistusmaa? Aina ei noihin koodeihin voi luottaa, ainakin pyöräkaupassa myyjä väitti valmistusmaaksi Kiinaa ja pyörässä komeili 64 alkuinen koodi. Myyjä tosin väitti ettei koskaan ole kuulut koodikielestä, minä olen!

Mutta unohdetaan oudot myyjät ja palataan juomiin: Cars eli autot pullo:
Mansikan makuinen kupliva juoma. Uskoisin että tämä on nuoren herran suosikki.

Prinsessa juoma
Tässä maistuu omena. Kaksosista vanhempi, eli neiti, taatusti ihastuu tähän pulloon. Kuten varmaan toisen serkkukatraan isosisko. Eli tämä on minun arvaukseni mukaan "isosiskojen makuun"

Mikki ja Minni
Vaalean viinirypäleen makuinen juoma oli partiolaisen suosikki näistä, ulkonäön perusteella. Johtunee ihan siitä että oli hieman erilainen ja sopii teinille ajatuksena paremmin kuin Muumit tai prinsessat.

Moomin, Pikku Myy
Kovin kotimainenhan tuo nimi ei ole: Moomin. No, voimme olettaa että tätä menee vientiinkin, mikä tietysti kansantalouden kannalta on hyvä asia. Pikku Myyn pullon sisältö maistuu metsämansikalle. Tässä ei muuten ole "luonteisia aromeja" vaan ihan mustikkaa ja vadelmaa aromeina. Ja mehupohjana mansikkamehu. Valmistaja on Kaskein Marja ja raaka-aineina aidot marjat, lukee Lasso drinksin sivuilla. Minä olen löytänyt suosikkini! 

Planes eli lentokoneet 
Ellei autot pullo kelpaa herralle niin sitten ovat lentokoneet pop. Voi olla että lentokoneet oikeasti vievät voiton, äitinsä toi aikoinaan auto-juomaa ulkomailta. Tämä maistuu persikalta, joten luulen että herra maun puolesta ihastuisi autoihin, mutta lentokoneet ovat uutta ja ihmeellistä. Ja onhan elokuvakin nyt kova juttu!

Moomin, Muumipeikko ja Niiskuneiti
Tämä on sitten se toinen kotimainen vaihtoehto. Makuna mustikka ja vadelma eli kuningatar. Ja tässäkin kotimaisessa on käytetty ihan samoja marjoja, mustikkaa ja vadelmaa, kuin edellisessä Muumijuomassa. Mutta pidän silti enemmän Pikku Myystä, luonteeltaan enemmän minun makuuni. 

Nähtäväksi jää mikä on mielipiteemme kun pääsemme maistelemaan. Hetken joudutte odottamaan raatilaisten mielipiteitä, mutta lupaan palata asiaan.

Valikoimasta löytyy muuten vielä Pirates of Caribbean, sitä ei ollut maistiasissa, sekin on mansikan makuinen, kuten autot. Sama sisältö, eri pullo on arvaukseni. Ulkokuori varmaan olisi ollut ratsastajani suosikki.
Batmaniakaan emme saaneet tällä kertaa maistettavaksi, sekin olisi ollut mansikan makuinen. Eli minusta tuntuu että maistamaan pääsemme ihan jokaista makua!

Kuva Lasso Drinks sivustolta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...