Vaikka itse sanonkin, niin kun olen tietoisesti yrittänyt vähentää niin siinä ollaan jopa osittain onnistuttu! Ei se nyt oikeasti ole niin vaikeaa jatkokäyttää noita tähteitä tai huolehtia siitä ettei purjo jää pöydälle nahistumaan. Ja jos isäntä on tuonut kilon pekonia Tanskasta niin eikun tekemään!
Tällä kertaa vuorossa oli
Jämäpiirakka
Pohja
100 g laktoositonta voita
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl oreganoa
vajaa ½ dl vettä
Täyte
n 6 dl perunamuusia (ellei ole tähteitä niin varmaan pussituote käy)
½ purjo
n 150 g pekonia
Oletermannin "pohja" eli se noin 1½ cm paksu palanen jota kukaan ei höylää
2 dl Eila kevytmaitojuomaa
2 kananmunaa
2 tl Piri Piriä (mausteseos jossa mm chiliä, pippuria ja yrttejä)
2 tl valkosipulijauhetta
Nypi rasva ja jauho-mausteseos taikinaksi, lisää sen verran vettä että taikinasta tulee pallo.
Levitä taikina irtopohjavuokaan ja pistä jääkaappiin lepäämään.
Suikaloi pekoni ja siirrä paistinpannulle ruskistumaan. Suikaloi purjo ja lisää se kuullottumaan. Sekoira sipulipekoniseos persunaamuusin ja lisää pieneksi paloiteltu juusto. Tee munamaito johon lisäät mausteet. Kaada maitoseos muusin jatkoksi ja kaada koko ihanuus taikinavuokaan.
Tuollaiset "mitä kaapista löytyy" -piirakat ja muut ruoat on yleensä kaikista parhaita. Tai sitten ne epäonnistuu ihan täydellisesti. Yleensä kuitenkin tuota ensimmäistä.
VastaaPoistaYleensä todellakin onnistuvat. Olin hieman skeptinen tuohon perunamuusin käyttöön, mutta ihan syötävä siitä tuli :)
Poista