Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 1. joulukuuta 2013

Kalenteri

Partiolaisen mielestä kalentereita kuuluu olla ja monta!

Siispä kummitädille piti tehdä kalenteri, ihan senkin takia että kummitäti, taas kerran, suostuu hoitamaan neidin koiraa, ja siinä sivussa meidän muidenkin koiria, kun pakenemme hetkeksi aurinkoon. 
Kaupasta ei löytynyt täydellistä, jokaisessa luukussa kuuluu olla erilainen juttu, teekalentereissa taisi olla 12 eri makua parhaimmillaan. Siispä neiti totesi että oma apu, paras apu ja ryhtyi hommiin.


Ensin piti valita 24 erilaista teepussia. Se oli suhteellisen helppoa, haastavampaa oli miettiä mikä pussukka kuuluu millekin päivälle. Adventtisunnuntaille oma teemansa, päivä jolloin koira saapuu hoitoon, aatto, itsenäisyys, Lucia...onhan noita tärkeitä päiviä joulukuussa montakin!

Ja sitten piti laatikkoa hieman muokata niin että pussin kerrallaan voi vetää ulos laatikosta, ilman että seuraavasta saisi kunnon näköhavaintoa. 


Sitten vielä mitattiin että se kaikkein suurin pusseista mahtui reiästä ulos, ennen kuin laatikkoa somistettiin ja koristeltiin. Lopullinen tuote on antajan ja saajan välinen salaisuus, tämän verran sain sentään kalenterista paljastaa. 


2 kommenttia:

  1. Minä en taida olla oikeasti aikuinen, kun en millään malttaisi odottaa seuraavan teepussin tipahtamista! Puhumattakaan noista mainitsemistasi joulukuun erityisistä, tärkeistä päivistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet juuri tarpeeksi lapsi vielä, osaat nauttia joulun pienistä yllätyksistä ja jännityksestä :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...