Siispä hän teki jouluksi meille pellillisen "joulukakkua", maultaan nämä muistuttivat porkkanakakkua, mutta porkkanaa näihin ei tullut, jouluisia mausteita kuitenkin.
Partiolaisen joulupelti
4 kananmunaa
2½ dl sokeria
2½ dl sokeria
2 dl raakasokeria
2 dl laktoositonta kermaviiliä
2 dl laktoositonta maitojuomaa
2 dl glögiä
200 g laktoositonta voita sulatettuna
½ dl appelsiinimarmeladia
2 rkl jauhettua kardemummaa
2 rkl jauhettua kanelia
½ rkl jauhettua nailikkaa
9 dl vehnäjauhoja
1½ rkl ruokasoodaa
Kuorrutus:
200 g laktoositonta maustamatonta tuorejuustoa
50 g huoneenlämpöistä laktoositonta voita
2 dl tomusokeriaa
appelsiininkuorta
appelsiininkuorta
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Vaahdota munat ja sokerit. Lisää kermaviili, maito, glögi, voi ja marmeladi. Sekoita tasaiseksi. Sekoita kuivat aineet ja lisää ne taikinaan sekoittaen. Levitä taikina leivinpaperoidulle uunipellille. Paista n 25 min uunin alaosassa.
Kuorrutta jäähtynyt leivospohja. Sekoita kaikki aineet keskenään ja levitä kuorrute kakun päälle. Leikkaa sopiviksi paloiksi ja säilytä viileässä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti