Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 26. lokakuuta 2012

Ö niin kuin öljykynttilä


Öljykynttilä

Kaikki kiva loppuu aikanaan. Täytyy tunnustaa että aakkosten läpikäyminen kanssanne on ollut aivan uskomattoman hauskaa. 

Jouluna tulee käytyä haudoilla ja ulkonakin tulee poltettua kynttilöitä lyhdyssä. Öljykynttilät ovat tähän tarkoitukseen aivan loistavia. Palavat lähes säässä kuin säässä ja kyllä elävä liekki vaan voittaa ne sähköiset. Silti olemme siirtyneet käyttämään ulkolyhdyssämme patterikynttilää. Paloturvallisuussyistä. Mutta jouluna pyrin pitämään aitoa kynttilää lyhdyssä.Tunnelman takia. Tosin, sisällähän me olemme, joten sinäänsä ei kai sillä ole väliä. Mutta jotkut asiat nyt vaan kuuluu olla tietyllä tavalla. Vaikkakaan kynttilää ei saisi polttaa valvomatta. 

Teidän Ö:nne:

Öylätti joulukirkossa

Joulukirkko on niin ihanan tunnelmallinen paikka. Ehtoollinen ei kuitenkaan ole meille pakollinen osa, menemme ennemminkin papin perässä. Olen hieman vaativa sen suhteen.

Öljylyhty

Nämä ovat viime vuosina taas lisääntyneet ihan hurjasti. 

Öl

Jouluolut. En juo, mutta joulukalenteriinhan tuota voi piilotella. Tosin muistakaa Tontun varoitus: Liian paljon Talviolutta voi olla pahaksi sinun tontullesi ja saattaa heikentää kykyäsi ajaa rekeä tai käyttää leluntekovälineitä!

Ja lopuksi vielä 

Önskelista

Toivomuslistallani oli vähintään 5 henkilön arvaus / kirjain. Se ylittyi moninkertaisesti. Kiitos kaikille. Akkoset olivat tässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...