Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Välillä numeroita

Päätimme hieman askarrella lasten kanssa. 

Tai siis minä päätin, lapset toteuttivat. Rakastan jouluna kynttilöitä ja yleensä minulla onkin kalenterikynttilä. Nyt päätin että teemme adventtikynttilän samalla periaatteella. 

Tämä ei montaa minuuttia vie, lapset ovat todella näppäriä ja nopeita. Eikä tarvikkeetkaan ole kovin kalliita hankkia, kynttilän ostin ruotsalaisesta huonekalujätistä, ne ovat edullisia ja palavat ihan kauniisti. Pahvi on kierrätysmateriaalia, Fazerin marjapiirakat, ne alumiinivuoassa olevat, on pakattu pahvipalasen päälle. Nuppineuloiksi valitsin sellaisia paidoista talteen otettuja, tosin nykyään paidoissa taitaa olla muovinipsuttimia? Liimaa, kiillehilettä sakset ja kynä. Jos siis osaa piirtää ne numerot itse.
Minä en osaa tehdä kauniita, samankokoisia numeroita, joten pyysin tietokoneelta apua. Alla mallit, ihan vapaasti käytettävissä. 


Tämä on oikeasti helppoa ja nopeaa: Aikaa taisi mennä 10 minuuttia, jos edes sitä. Numerot leikattiin pahvista, pintaan liimaa ja päälle hilettä. Tai sitten ostaa valmista hileliimaa kaupasta. Nuppineula numerosta läpi ja kuumennus liekissä ja sitten nuppineula kynttilään. Valmis. 

Nyt pitää vaan odottaa adventtia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...