Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 16. lokakuuta 2012

T niin kuin tonttu

Tonttu

Tonttujahan on kaikennäköisiä täällä meillä, osa niistä ympäri vuoden esillä. olen saanut pari aivan hurmaavaa "pehmotonttua" joita rakastan yli kaiken. Vaikka eivät ole virkavuosiltaan vielä kovin vanhoja ne tontut, ne ovat kovin tärkeitä! Kuten muutamat todella vanhat tontutkin. Ne tontut joilla on tarinansa, ne ovat tärkeitä ja korvaamattomia, muut ovat rekvisiittaa jota ei tarvitse ottaa esille ellei siltä tunnu. Tosin luistelijamme nostaa jokaisen tontun esille, hänestä ne ovat niin hienoja. 

Joulun tärkein tonttu on kuitenkin "Tomten", Viktor Rydbergin iki-ihana runo jota ilman ei joulu taida tulla? Valter Juva käänsi runon suomeksi ja Vesa-Matti Loiri huolehti että ainakin voin kuunnellan laulua, ellen ehdi lukemaan. 


Teiltä tulee niin loistavia ehdotuksia että saisin blogitekstejä hamaan tulevaisuuteen jos julkaisisin yhden kerrallaan:

Taitoluistelu

Ehdottomasti. ETK:n adventtijää on ihan pakko nähdä. Tervetuloa!

Torttu

Vaikka en itse tortuista pidä, leivon niitä ilomielin. Helppoja ja kauniita. Nykyään kun tungen täytteeksi vanilijajuustoa voin jopa yhden syödä. Ja pinnalle sitä ehdotettua tomusokeria

Tunnelma

Mikään ei voita joulun tunnelmaa. Yhtenäkään toisena pyhänä ei jännitys ja odotus ole niin käsinkosketeltavan tiivistä. Eikä koskaan muulloin lasten silmät tuiki samalla tavalla.

Tuike

Epäilen että taas tulkitsen omiani mutta: Tuike mustikka glögi on niin hyvää. Joten sitä on muutama pullo saatava jouluksi. Tosin viime vuonna sitä ei oikein löytynyt mistään, ehkäpä tänä vuonna?

Talvi

Ja paljon lunta. Se olisi toivomuslistallani. Kera sellaisen siedettävän 10 asteen pakkasen ja auringonpaistetta. Saahan sitä aina toivoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...