Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 2. lokakuuta 2012

Äänijänteille hommia

Joulu on selvästi jo ihan nurkan takana!

Tämän päivän hoblassa (se pääkaupunkiseudun pienempi päivälehti) haettiin jo iloisia laulajia Lucian kuoroon. Siis siihen "oikean Lucian" kuoroon. Lucia neitojahan valitaan jokaisessa (ruotsinkielisessä) koulussa ja kylässä ja seurassa ja kaupungissa ja... Jopa meidän perheessä. Tosin meillä valinnan suorittaa diktaattori. Demokratiaa ei tässä asiassa tunneta.

Jo viime vuonna taisin sanoa että tahtoisin omistaa "oikean" kruunun. Sellaisen johon saa oikeat kruunukynttilät jotka valuttavat steariinia hiuksiin. Mutta sellaisen löytäminen tuntuu olevan aika mahdoton tehtävä.

Sitä odotellessa voisin tietysti tehdä tällaisen. Tosin minulla ei ole tuohon kruunuun sopivaa lucia neitoa, sähkökynttilät toimivat hienosti meidän neitokaistemme päässä, mutta jospa koirat tahtoisivat olla Luciana?

Jos muuten haluatte mukaan kuoroon niin ikää pitää olla vähintään 16 v., yläikärajaa ei ole määritetelty. Ilmoittautua voi sähköpostitse: lucia@folkhalsan.fi. 8.10 on jonkinlainen testitilaisuus ja jatkossa sitten lauletaan maanantaisin.

Kohta varmaan voi ilmoittautua myös mukaan "pääjehu" kisaan. Jostakin kumman syystä siitäkin tuntuu tulleen varsinainen missikisa. Ja sitten ihmetellään miksi nuorilla tytöillä on ulkonäköpaineita. Rohkea veto olisi järjestää äänestys tänä vuonna pelkän haastattelun perusteella. Ei kuvaa ollenkaan tarjolle.Saisikohan Folkhälsan kerättyä yhtä paljon rahaa hyväntekeväisyyteen siinä tapauksessa? Äänestykseenhän kuuluu oleellisena osana rahankeruu. Kohteet vaihtelevat vuosittain, viimeksi rahat olivat korvamerkitty vanhuksille.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...