Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 10. lokakuuta 2012

N niin kuin naapurit
Naapurit

Meillä on maailman parhaat naapurit!

Toki te muut voitte väittää mitä tahansa, mutta koittakaapas pistäää paremmaksi: Joulupukki asuu naapurissa!

En muista tarkkaan miten vanha jääprinsessa oli kun hän totesi, keskellä kesää, että oletko äiti huomannut että Joulupukilla ja naapurin sedällä on ihan samanlainen ääni? Hetken mietin mitä vastaan ja sitten se tuli sieltä, ihan itsekseen, vastakysymys: oletko koskaan ajatellut missä Pukki asuu kun on lomalla Korvatunturilta?

Lapsen tarkkasilmäinen havaintokyky oli heti valmiina: Naapurit käyvät yllättävän usein "Kemissä" ja "Oulussa". Jospa he oikeasti lähtevätkin Korvatunturille? Miksi he muuten matkustaisivat niin kauas? Naapureilla on myös "kesämökki" jossakin, ainakin meidän näkökulmasta, kovin kaukana pohjoisessa. Siellä he viettävät pitkiäkin aikoja, käyden silloin tällöin kotona kääntymässä. Jospa he ovatkin Korvatunturilla valvomassa lahjapajan touhuja? Ja hoitamassasa Petteriä.

Lapseni taisi jossakin vaiheessa kertoa naapurillekin että kovin ovat Pukin kanssa äänet samanlaiset, naapurinsetä iski tytölle silmää ja totesi: älä kerro muille. Tulipahan sekin asia todistettua!

Jossakin vaiheessa lapseni kasvoi hieman isommaksi, mutta siitä huolimatta: Pienen hetken, jokaisena aattoiltana, emme vaan usko Joulupukkiin vaan tiedämme että hän asuu naapurissa. Tämä on sitten sitä joulun taikaa. 

Ja sitten teidän loistavia ehdotuksianne:

Neilikka

Ainut Neilikka nimeä vastaava hakutulos on joku lauluyhtye. En edes tiennyt että sellainen on olemassa. Kaikkea sitä oppiikin!
Laukkaneilikka taas on kasvi jota sai usein ihailla mummin luona. Yksi suosikeistani vain ja anoastaan siitä syystä. Varsinkin tummanpunaisena. Tosin luulin että kukan nimi on neilikka. Kuten sanottu: kaikkea sitä...
Tästä tuli mieleeni Punainen Neilikka. Kirjan luin joskus teininä. Sairastin sikotaudin ja tuli perheen kaikki kirjahyllyt koluttua läpi.
Mausteneilikka kuuluu ilman muuta joulun mausteisiin ja tuoksuihin. Mitäköhän neilikkaa tarkoitettiin?

Nejonöga

Eli nahkiainen. Tämä ei muuten ole varsinainen kala vaan ympyräsuinen, leuaton selkärankainen. Miten se nyt sitten eroaa varsinaisista kaloista? Leuattomuutensa takia? 
Niin tai näin, syötävä tuo kuitenkin on. Ei kuulu minun joulupöytääni, tämäkään herkku.

Napa

Napa ruskaa, naskuu tai on täynnä. Tai sitten se ratkeaa...Jouluna tulee usein syötyä liikaa, pitäisi oppia rajoittamaan energiansaantia.

Nuutti

Hyvä Tuomas joulun tuopi, paha Nuutti pois sen viepi. Ei ole Nuutti minun lempinimiäni. Kuutti sen sijaan on kovin herttainen eläin. Ja pitkästä aikaa saimaannorppien määrä on lisääntynyt.
3 kommenttia:

 1. Hyvät naapurit on kullanarvoinen asia. Meille naapurit tarkoittaa kertomaasi salaisuutta juuri toisinpäin. Meidän isille on ollut kunniatehtävä vierailla naapurissa jouluaattona. Pukin ominaisuudessa. Muorikin on kutsuttu, ja viime jouluna sitten Muorikin oli mukana. Oli niin komeet valkeat kiharat ettei meinanneet punaisen huivin sisällä pysyä. "Uusi permanentti" piti näkyä ;D
  Ja upea naapuruus todentui silläkin tavalla, että naapurin Sirpa tuli asumaan meille koirien kanssa Liberecin MM-reissun ajaksi.
  Koirat oli älynneet olla kilttejä ja hoitaja tiedossa jos on tarvis joskus toistekin.

  VastaaPoista
 2. Ah, sielläkin pukki naapurissa :D Ihanaa <3

  VastaaPoista
 3. Eikun se Pukki asuu meillä ja minä olen Muori ;-D

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...