Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Toinen

Aloitetaanpa teidän ehdotuksillanne. Olin ihan ihmeissäni kun sellaisia tuli! Ihanaa!

Ensimmäinen inspiroi teitä sanoilla:


Adventti
Tästä jo kerroinkin A:n kohdalla.

Ensimmäinen Joulu

En löytänyt "sinäputkesta" kuin heavyversioita, joten Celtic Woman laulakoot sen tässä.


Ja sitten minun inhokkilauluni jatkuu:

Toisenakin päivänä tuo tosirakkaus on hieman outo lahjoineen. Elävää eläintä kun ei lahjaksi kannata antaa. Niiden mukana tulee vastuuta, eikä hoitaminen aina ole ihan itsestään selvää. 

" On the second day of Christmas, my true love gave to me: two turtle doves and a partridge in a pear tree"

Siis oikeasti: kaksi turturikyyhkyä! Villieläintä ei saa pitää lemmikkinä, laki on kovin yksiselitteinen sen asian suhteen. Ehkäpä tämä rakas oli ostanut ihan vankeudessa syntyneitä puluja?  Kovin uhanalainen tämä lintu ei tosin ole, vaikka meillä onkin harvinainen vieras.  Uhanalaista eläintä ei ilman Cites todistusta saa edes omistaa. Vaikka olisi kuinka vankeudessa syntynyt, siitä pitää löytyä paperit.  Meidän tuo Cites eläin ei tosin pystyisi luonnossa elämään, vankeudessa kun on syntynyt ja hieman ankean alun saanut elämäänsä. Mutta kovalla työllä tuostakin on saatu lähes "fiksusti" käyttäytyvä lintunen. Vai ovatko turtle doves oikeasti kilpikonna puluja? Mitä geenimanipulaation riemuvoittoja sellaiset ovat? Voi eläin ressukat. Pystyvätköhän edes lentämään kilpensä kanssa? Ja uskokaa tai älkää, googlaamalla löytää vaikka ja mitä. Kilpikonnalinnut:
Mutta jos nyt lahjaksi saa kaksi pulua sopii toivoa että mukana tulee kunnon kokoinen häkki että puluset mahtuvat lentämään. Ja runsaasti ruokaa! Linnut ovat aikamoisia syöppöjä ja viskelevät ruokaansa ympäri häkkiänsä. Ja parasta olisi että siivoajakin tulisi lahjaksi. Sen verran pari pulua sotkevat nurkkia. Uskokaa pois, tiedän mistä puhun. Parhaimmillaan meillä oli 7 lintua kotona, jos oikein muistan. Eivätkä ne todellakaan istuneet häkissään, vaan lentelivät vapaasti asunnossamme kun olimme kotona. Hauskoja eläimiä, mutteivät erityisen siistejä. 

Ja miksi ihmeessä pitää saada uusi päärynäpuu jossa istuu lintu. Mielikuvituksen puutetta vai dementiaa? Mikä ihmeen lintufiksaatio tällä tosi rakkaudella oikein on?

Tosin, toihan minunkin elämäni mies kaksi lintua tullessaan kun muutimme yhteen. Ne eivät kuitenkaan olleet puluja. Eikä niillä kyllä ollut päärynäpuutakaan missä istua. Joulukuusi kylläkin.

No, toisena päivänä on lahjaksi joka tapauksessa saatu 2 turturikyyhkystä, 2 päärynäpuuta ja 2 lintua joiden lajimääritys on hieman auki. Ainahan ne kyyhkyt voivat istuskella niissä jäätyneissä puissa, mutta toivottavasti tämä toinen raakapakaste ei olisi kalkkuna. Elävä riikinkukko voisi olla kaunis. Varsinkin valkoisena. Mutta minne senkin tunkee talvella?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...