Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 7. lokakuuta 2012

K niin kuin...?


Kinkku vai kalkkuna?

Elämäni miehet, juu heitä on useampi, ovat sitä mieltä että joulupöydässä on kinkkua ja sillä siisti. He ovat hieman rajoittuneita! Olen muutamana jouluna jo ehdotellut kalkkunaa, mutta nuo y-kromosomin haltijat ilmoittavat että kink-ku on se sana. Kuulemma kaikki muu on amerikkalaista hössötystä ja siihen emme lähde. No, sitä selitystä aion käyttää mikäli "suuri kuusi keskustelu" käydään tänä vuonna. Se on jenkkiläinen keksintö... Ei aavistustakaan onko oikeasti ison maan lahja maailmalle tuo tekokuusi, mutta voisi ollakin. Aika paljon keinotekoista siellä on tarjolla.
Viime jouluna päätin tehdä osittaisen vallankumouksen: pöydässämme oli kinkun rinnalla savustettua kalkkunaa. Kukaan ei kuollut. Itse asiassa minusta tuntuu että se oli ihan hyvä ratkaisu. Meillä on kuitenkin yksi kinkunvihaajakin pöydän ääressä. Nyt kaikille löytyi jotakin suuhunpantavaa myös alkupalojen jälkeen.

Teiltä taas sateli ehdotuksia:

Kiitos

Aivan äärettömän kaunis sana ja joulunakin kovin tarpeellinen. Lapsille tosin on ollut hieman vaikea selittää miksi mummia pitää kiittää kun Pukki tuo lahjat.

Kaneli ja kardemumma

Jouluisia mausteita, joita tosin tulee käytettyä ympäri vuoden, tosin, jouluhan ON 365 päivää vuodesta. Kardemummaa kahvin sekaan, suodatinpussiin siis, ja kahvikin maistuu ihan erilaiselta. Ja on huomattavasti halvempaa kuin kaupasta ostettu joulukahvi.

Kuusi

Kommentoin jo J:n kohdalla :)

Kynttilät

Niitä todellakin kuluu jouluna. Ja kaikissa muodoissa: kruunukynttilää, tuikkua, pöytäkynttilöitä, öljykynttilöitä...

Kesä

Joulua 365+1 päivää vuodessa, siihen mahtuu se kesäkin. Ja melonta! Joulumelontaa!

Kulta

Kuulema viitaten viisaitten lahjaan. Kyllä se minullekin kelpaa lahjaksi. Ja elämäni miehet huolehtivat että lävistykset eivät mene umpeen. 

Ja vielä tiedokseenne. Kinkku ja kalkkuna äänestys: 1-1, jos teiltä kysyy.


P.S. Vanhempani niin odotti että kirjoittaisin kuusi ällää, se ei onnistunut aikoinaan, mutta toteutetaan heidän toiveensa nyt, eikö niin: eli kuusi L:ää toivomuslistallaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...