Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 5. lokakuuta 2012

Minä uskon bonoboneihin

Monet väittävät ettei joulupukkia ole olemassa.

Jokaisella on tietysti oikeus omaan mielipiteeseensä, kuka uskoo ufoihin, kuka sääennusteisiin.

Koska ihmisillä on joku ihmeellinen tarve kertoa minulle ettei pukkia ole olemassa, niin keskustellaan nyt sitten aiheesta.

"Tiedäthän sinä etteivät porot osaa lentää"

No tottahan toki tiedän. Tiedän myös että maailmassa arvellaan olevan noin 300.000 tuntematonta eliömuotoa. Suurin osa niistä elännee syvyyksissä tai syvällä sademetsissä, mutta mikä ihme todistaa ettei Korvatunturin uumenissa voisi olla ne lajinsa viimeiset lentävät porot? Kuka teistä on nähnyt bonobon? Epäilettekö sen olemassaoloa siitä huolimatta?


"Maailmassa on reilu 7 miljoonaa ihmistä, ei pukki voi millään ehtiä kaikkien luokse vuorokaudessa"

No ei ehdikään! Ensinnäkin, pukki käy meillä jo aattona, koska lähtee liikenteeseen täältä. Eli aikaa jää 1½ vuorokautta.
Maailmassa on noin 2 miljardia lasta. Näistä noin 15% ovat kristittyjä. Oletusarvoisesti Jeesuksen syntymäjuhlaa juhlitaan ainoastaan kristityissä kodeissa. Eli pyöreästi 350 miljoonaa lasta. Jos lapsia on keskimäärin 3,5 / perhe se tarkoittaa 100 miljoonaa kotia. Kun vielä huomioimme että uusioperheiden takia monissa perheissä lapset "yhdistetään jouluksi" niin kodit vähenevät entisestään.

Belgiassa taas pyhä Nikolaus tuo lahjat jo 5. joulukuuta, Itävaltaan hän ehtii 6.12. Venäjällä Pakkasukko tulee uutena vuotena. Ruotsissa, Norjassa ja Grönlannissa taas on jonkinasteisia pukkikopioita. Kokonasia maita jotka Pukki voi unohtaa! 

Ja sitten onkin se kiperämpi kysymys. Ovatko lapset kilttejä joka kodissa? Pukkihan vierailee ainoastaan kilttien lasten luona. Se että jokaisesta kodista löytyisi yksi kiltti lapsi lienee turhaa optimismia. Hyvä jos edes puolet jäljelle jääneistä kodeista pystyy tuottamaan kilttejä lapsia. 

Sitten pitää muistaa että tuntemattomat lentävät esineet saavat joissakin maissa aikaiseksi aikamoisen hysterian. Suomessa varmaan ollaan totuttu lentäviin pukkeihin jouluna, mutta esimerkiksi Nato-maissa voi lentävä reki poroineen olla suorastaan ohjusampujan unelmakohde. Siispä pukki varmaan lähettää paketit tällaiseen paikkaan DHL:llä. Se on aika näppärä tapa lähettää tavaraa ihan ovelta ovelle. Töistäkin lähettelen näytteitä DHLn avulla. Miksi siis ei pukkikin toimisi näin? Kuka sitä henkensä uhalla lentelee. Taas väheni kodit. 

Nyt pitäisi vielä saada se pukin "kiltit lapset" lista, että voisin laskea montako kotia pukilla oikeasti on vierailulistallaan. Tuskinpa kovin montaa?

Pukki tietysti fiksuna miehenä käyttää hyväkseen myös aikavyöhykkeitä. Eli matkustaa idästä länteen. Näin vuorokausi pitenee 31 tuntiin. Ja siihen lisäksi vielä se puolikas vuorokausi eli 46½ tuntia yhteensä aikaa.

Ja sitten vielä tämä pikkuinen juttu. Mustanaamion kuollessa hänen poikansa (tai poikkeustapauksessa tyttärensä) jatkaa naamion kantamista. Koska Korvatunturilla asuu myös muori voidaan olettaa että jälkikasvuakin on tarjolla. Jos Pukki on asunut Korvatunturilla 1800-luvulta on niitä poikia ja tyttöjä siunaantunut aika monta vuosien varrella. Jos näistä noin puolet jäävät synnyinseuduilleen jatkamaan perinnetyötä ja lisääntymään, voidaan olettaa että aattona lähtee aikamoinen armeija pukkeja liikkeelle.Yksi heistä edustaa sitten koko Tunturia, hieman kuten Englannin kuningatar, hänkin lähettää perheenjäseniään ympäri maailmaa edustamaan. Joulupukki on Korvatunturin kasvot ulospäin, kaikki pukit sitten hoitavat logistiikkaa. Muutama koti / pukki siis.

Eli oikeastaan tuo kaikki on nyt kiinni siitä, voiko lentäviä poromaisia eläimiä vielä asua Suomen Korvatunturin alueella? Eli uskotteko bonobonien olemassaoloon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...