Alussa käytin sitä suhteellisen paljon, mutta nyt tuo on ollut kaapissa muutaman vuoden. Eilen sitten päätin nostaa sen esille ja pyyhkiä siitä pölyt.
En ole eläessäni tehnyt munkkeja rasvakeittimessä, mutta nyt se sitten toteutettiin. Ensimmäisen satsin epäonnistumisen, ulkonäöllisesti olivat kamalia, alkoi homma luistaa.
Rahkamunkkeja
2 kananmunaa
½ dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
2 tl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria
200 g laktoositonta rahkaa
1 rkl sitruunamehua
50 g sulatettua voita
öljyä paistamiseen
sokeria/valkosuklaata koristeluun
Vaahdota sokeri ja munat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja rahks, voi ja sitruunamehu keskenään. Lisää kaikki munavaahtoon ja sekoita kunnolla. Anna tekeytyä n. 15 min.
Kuumenna öljy pannulla/rasvakeittimessä. Paista munkkeja n. 5 min, välillä kääntäen. Koristele sokerilla kuumina. Olisin itse käyttänyt suklaata, mutta joku oli syönyt sen. Suletetulla suklaalla voi koristella jäähtyneet munkit.
Kuvassa myös rosmariinisima |
Hauskaa Vappua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti