Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 29. toukokuuta 2014

Kakku Kipparille

Mieheni vanheni taas.

Tiedän kyllä, ettei mikään koskaan pääse samalla tasolle Ariel-kakun kanssa, mutta yrittänyttä ei laiteta. Siispä kun törmäsin Lauramainen blogissa simpukkakakkuun, tiesin minkälainen kakku koristaa kahvipöytäämme tänä vuonna.



Kippari oli kyllä hieman ihmeissään, kun ei Ariel ollut mukana, mutta kuten hän itse totesi: ranta jolla Ariel ei ole vielä käynnyt. Partiolainen oli reipas ja teki kakun, minusta tuo pinta on niin käsittämättömän kaunis, ellei tuosta tule meri mieleen niin sitten ei mistään. Sietää isän olla ylpeä tyttärestään! 



Lauramaista reseptiä ei tietenkään seurattu orjallisesti, mutta tässä meidän variaatio kakusta.

Simpukkakakku

Pohja:
400 g Pirkka Digestive keksejä
75 g laktoositonta voita

Täyte:
4 dl Eila kuohukermaa
250 g laktoositonta maitorahkaa
300 g Marabou Daim suklaata
4 liivatelehteä
½ dl sitruunamehua
1 tl vaniljasokeria

Kiille:
2 dl omenatäysmehua
½ dl vettä
2 rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä
pieni määrä Roberts sinistä elintarvikeväriä

hieman suklaakaurakeksejä ja simpukkasuklaita koristeluun

Pohja: Sulata voi ja murskaa keksit. Sekoita keskenään ja levitä muroseos irtopohja vuoan pohjalle ja reunoille. Siirrä viileään jähmettymään.

Täyte: Pistä liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sekoita kerma ja vaniljasokeri ja vaahdota. Murskaa suklaa rouheeksi. Sekoita suklaamuruset rahkaan. Sekoita varovasti kermavaahtoon. Kiehauta sitruunamehu. Sulata "kuivaksi" puristetut liivatteet mehuun. Kaada ohuena nauhana kermaseokseen ja sekoita huolellisesti. Kaada seos taikinan päälle ja hyydytä kunnolla, mieluiten yön yli.

Kiille: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita omenamehuun vesi ja elintarvikeväri. Kiehauta sitruunamehu ja lisää kuiviksi puristetut liivatelehdet sekaan. Kaada omenamehun sekaan ja anna jähmettyä n. 10 min jääkaapissa ennen täytteen päälle kaatamista.  Hyydytä vähintään 3 tuntia. 

Koristele keksinmuruilla ja simpukkakonvehdeilla.


2 kommenttia:

  1. Onpa tosiaan hieno kakku! Onnittelut päivänsankarille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välitän terveiset. Taidan jatkossa jättää tuon leipomisen kummitytöllesi :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...