Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Nyt harmittaa

Vihaan siivoamista!

Kun saan yhden nurkan puhtaaksi ja käännä sille selkäni niin arvatkaa kuinka siinä käy. Vastassani on tornadon aiheuttama sekamelska, ja jos siirryn sitä kohti askeleellakin niin joku on jo sotkemassa sen puhtaan nurkkani. Onhan kotiimme, vastoin kaikkia luonnonlakeja, ilmestynyt hyvä kohta jolle voi laskea tavaroita. 

Siispä kaupoissakin välttelen siivousvälinehyllyjä. Ne sisältävät täysin tarpeetonta ja käyttökelvotonta kaapintäytettä. Ja nyt pieni varoitus: alla oleva teksti sisältää tuotesijoittelua. Tosin minulle ei ole maksettu tästä, enkä ole saanut tuotenäytteitä tätä varten. 

Toissapäivänä kävin lempikaupassani. Jostakin syystä eksyin käytävälle jossa oli inhoamani ihmistyyppi ry:n vuosikokous. Tiedättehän ne ihmiset jotka valitsevat kaupan suurimmat ostoskärryt, mielellään se lapsille suunnattu automalli joka on erikoispitkä, tai vaihtoehtoisesti juoksevat hakemaan naapurista rautakaupan trukkivaunut. Sitten valitaan kaupan suosituin hyllyvälikkö ja asetetaan se erikoispitkä vaunumalli koko kylmäaltaan pituudelta estämään kanssaostajien piimänhaku tai vaihtoehtoisesti käännetään se poikittain käytävän yli, nokka ruokosokereihin päin ja työntökahvat maustemyllyjen seassa. Ja sen jälkeen pähkäillään otetaanko Rajamäen tavallista etikkaa, valkoviinietikkaa tai olisikohan mahdollisesti balsamicopäivä. 

Ja koska kyseessä oli vuosikokous, valitsemallani kulkureitillä oli kolmet kärryt ja pienen kyläkaupallisen verran asiakkaita. Päätin etten todellakaan tarvitse nenäliinoja, en edes aloe veralla rasvattuja Lambeja ja käänsin kärryn nokan ihan outoa maisemaa päin. Eksyin siis siivousväline hyllyjen väliin. 

Koska olin uudessa ympäristössä katselin varovaisen kiinnostuneena ympärilleni, kuitenkin ottamatta katsekontaktia minkään vieraan kanssa. Pidin vauhdin tasaisena, kiinnittämättä huomiota itseeni juoksemalla tai hiipimällä. Yritin siis näyttää normaalilta shoppailijalta kun kuljin käytävää pitkin. Ja sitten siinä kuitenkin kävi huonosti. Jarrutin hieman ja katseeni osuin Viledan Active Scrub sieneen.

Sieni on tarkoitettu keraamisille tasoille ja koska rakas induktioni on kärsinyt hieman muiden perheenjäsenten kokkaustaidoista sorruin kuin sorruinkin uuteen puhdistustuotteeseen. Hetken pidin kädessäni kotimaista vaihtoehtoa, mutta kun hinta oli melkein kolminkertainen, päätin että tämä halvempi versio täyttää siivouskaapin ihan yhtä tehokkaasti. 

Tänään sitten muistin tuon heräteostokseni ja kaivoin sen esille. Ja koska en ollut tuotenäytettä testaamassa, en tietenkään ottanut ensimmäistäkään "ennen" kuvaa. Nyt harmittaa, sillä en voi todistaa minkälaisia ihmeitä tuo sieni teki!

Olen aivan rakastunut tähän kahden ja puolen euron ihmeeseen! Induktiotasoni on lähes uuden veroinen eikä tuon putsaamiseen mennyt juurikaan aikaa. Miksi ihmeessä kukaan ei ole kertonut minulle että tällainen "taikasieni" löytyy kaupoista? 


2 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...