Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Takaisin autokouluun?

Olenkin kertonut tästä tieprojektistamme muutamaan otteeseen.

Se kuuluisa Iisakin kirkko Pietarissa taisi valmistua nopeammin kuin tämä kaupungin iäisyysprojekti? Kirkkoa rakennettiin toki 40 vuotta, tietämme ei luonnollisestikaan ole vielä korjattu ja paranneltu yhtä kauan. Tosin tie ei todellakaan ole parempi. Jos korjaukseksi katsotaan että kaapelit on saatu siirrettyä asfaltin alle, niin siinä tapauksessa ollaan ehkä saavutettu jotakin. Joka tapauksessa kaupungin virkamiehet ovat sitä mieltä että valmista on!

Hienoa. Pihallemme ei ole tapahtunut mitään vuoteen, ammattikuskeja hirvittää tulla pihaamme, jotkut kertakaikkiaan kieltäytyvät. Ajorampissa on taas sellaiset nimismiehenkiharat että ratti huolehtii niska-hartiahieronnasta kun ajaa ylös ja kukkapenkkini yrittää pikkuhiljaa siirtyä ajoramppiin. Toki voin itse korjata nuo pienet puutteet, mutta kun tällaista ongelmaa ei ollut ennen kuin tietä lähdettiin parantamaan.

Mutta jos nyt jätän tuon oman pihaantuloväyläni ja helvetinkuilun, josta Ronjan isä Mattiskin olisi ollut otettu,oman onnensa nojaan ja keskityn pääväylään. 

Minulla on nimittäin ongelma! Sain ajokorttini joskus viime vuosituhannella ja sen jälkeen maailmaan on tullut kovin paljon uusia liikennemerkkejä. Ei kuitenkaan tällaista.


Autokoulussa opin että tämä merkki tarkoittaa seuraavaa:
"Merkkin 373 rajoittamalla alueella on pysäköinti kielletty.
Kielto koskee koko aluetta ja kadun kumpaakin laitaa.
Kielto on voimassa merkkiin 374 asti.
Alueen sisällä voidaan pysäköinnistä määrätä muuta erillisellä liikennemerkillä."

Opin toisenkin asian autokoulussa: merkki pitää ohittaa, eli suomeksi se pitää nähdä, jotta se on voimassa. Mikäli merkki on lumen peittämä, on autosta noustava pois ja putsattava se merkki että sen näkee. Pensaikkoon merkkiä ei saa piilottaa. Asia aivan selvä, ainakin minusta.

Joten mikä siis on ongelmana? Tien molemmin puolin on pysäköinti kielletty, jos olen tuon merkin ohittanut. Ihan selvä asia. Paitsi että ohitan tuon kun tulen päättyvän tien päästä, eli metsälenkiltä. En siis näe tuota merkkiä kun ajan sille päättyvälle tielle vaan vasta jos käyn tien päässä kääntymässä. Merkki on siis voimassa, mikäli olen käynyt kääntymässä tien päässä kunnes seuraavan kerran näen kieltomerkin päättymistä osoittavan merkin. Sitä ei tule vastaan vaikka ajan töihin, reilu 100 km matka. En siis saa parkkeerata koko matkalla, ellei toisin muilla merkeillä määrätä. Ihan selvä asia sinäänsä, moottoritie ei ole parkkipaikka, mutta en nyt oikein usko että Utsjoelle olisi ajettava kunnes kielto kumotaan.

Eli kun tulen kotiin, saan vapaasti parkkeerata tiemme varteen, edellyttäen etten aja tien viimeistä 100 m. tien päähän ja käänny takaisinpäin. Toivottavasti parkkivahdeilla on valvontakamera jossakin lyhtytolpassa, että voivat sitten osoittaa kuka on kääntynyt ja missä kohtaa. Mikäli ikinä eksyvät sakottamaan autoja meidän tiellemme.

Ja ellei joku tiedä miltä se merkki 374 näyttää, se löytyy saman tolpan toiselta puolelta, eli ne jotka asuvat tien päässä saavat sitten kotiin tullessaan taas pysäköidä tien varteen, me muut voimme tehdä niin koska tahdomme.


2 kommenttia:

  1. http://vuodenaikoja.blogspot.fi/2014/05/haaste-pt-2.html HAASTE!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos haasteesta. Vastasin tähän, tosin eri kysymyksiin, joskus viime vuoden puolella. Katsotaan koska ehtisin :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...