Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 28. syyskuuta 2012

D niin kuin Dickens

Dickens

Charles Dickensin Joulutarina tai Saiturin joulu, rakkaalla lapsella on tunnetusti monta nimeä, on ihan vaan pakko lukea joulun alla. Tai ainakin katsoa se dvd:ltä (sainpahan toisenkin D:n tungettua tänne). Kirja julkaistiin ensimmäisen kerran 19.12.1843, joten 19 päivä voisi olla hyvä päivä lukea Dickensiä.

Ja onhan kyseisestä kirjasta katkelma tuossa ylhäälläkin. Niin ihana se kirja on. 

Tänä vuonna Saiturin joulun voisi käydä katsomassa Kansallisteatterissa. Pääsääntöisesti en ole tykännyt Kansallisteatterin näytelmistä, mutta jospa tämä olisi se poikkeus joka vahvistaa säännön? Pitää ihan oikeasti ottaa harkintaan. Jos odotan arvosteluja, ja ne ovat loistavat, en kuitenkaan saa lippuja. 

Muutama vuosi sitten ilmestyi taas kerran uusi elokuvaversioa elokuvasta. Inhoan Jim Carreytä elokuvissa, mutta tässä elokuvassa tuo naamanvääntäjä on loistava. Kuten oli Grinchissäkin. Noihin rooleihin se liiallinen ilmeily jopa sopii. Tai sitten ei edes Carrey voi pilata joulua, mene ja tiedä. Niin tai näin, molemmat mainitut jouluelokuvat löytyvät täältä.

Ja sitten teidän ehdotuksenne:

Disney

Samu Sirkan joulutervehdys. Tietysti se kuuluu jouluun. Onneksi on lapsia talo täynnä jouluaattona, saamme me aikuisetkin istahtaa television ääreen katsomaan "lasten kanssa" Samu Sirkkaa. Ja jos lapset mielummin tutkivat uusia lelujaan niin ei voi mitään 

Darra

Brisbanen esikaupunkialuetta. Juu, mielelläni lähtisin Australiaan tutustumaan heidän uniikkiin eläinmaailmaansa, mutta en välttämättä jouluna. Oletan ainakin että puhuttiin tästä paikasta eikä Pakistanilaisesta kaupungista. Pakistaniin en halua lähteä. Mistään muustahan ei voi olla kyse? Ainakaan jouluna.

Dajm 

Tämä hammaslääkärien unelmasuklaa ei kuulu suosikkeihini. Ystäväni tosin teki aikoinaan aivan ihanaa Dajm-kakkua, missäköhän minulla on se resepti? Pitääkin etsiä se ja tehdä kakku- Sitten voin lisätä respetin tänne teidän iloksenne. Sitä odotellessa voitte vaikka tutustua tällaiseen Dajm kakkuun. Tätäkin voisi kokeilla.

Decibel

"Desibelit joilla joululauluja soitetaan tavarataloissa niin että korvat menee tukkoon".
Olen samaa mieltä, inhoan kovaäänisistä tulevaa musiikkia, mainoksia ynnä muuta mekkalaa. Oletan että jonkun tutkimuksen mukaan musiikki lisää ostohimoa, mutta minua se ärsyttää. Varsinkin kun kuulen noin sadatta kertaa " Aaaaa-im driiiiming öv ö vaaaaait krismäs" olen valmis jättämään jouluostokset sikseen. Ulkona sataa kaatamalla ja ihmisten villakangastakit haisevat ympärilläni. Ja hysteeriset ihmiset repivät tavaroita telineistä niin kuin eivät olisi koskaan nähneet ensimmäistäkään sloggipakkausta. Siksi lahjat kuuluu hankkia hyvissä ajoin, ettei tarvitse pistää jalkaansa yhteenkään tavarataloon ellei siltä tunnu.

Ding Dong Merrily on High


Tämä on muuten "carol", joten nauttikaa. Laulu julkaistiin 1924 ensimmäisen kerran, mutta sävellys on jo 1500-luvulta

Daavidin poika

Oletan että Hoosianna inspiroi tähän D:hen. Ensimmäisenä adventtisunnuntaina se on laulettava! Joten kyllä, kuuluu jouluun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...