Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 13. syyskuuta 2012

Lisää kirjastolöytöjä

Jos kirjan kannessa lukee Joulu, se pitää lainata!

Sitten on aika se ja sama millä kielellä se lukee, jos ymmärrän että siinä kerrotaan Joulusta jotakin olen myyty. Itse asiassa, kunhan tajuan että kirjassa on luku joka kertoo joulusta olen kanssa ja heiluttamassa korttia, vaikka ei kannessa olisikaan maagista sanaa. Tulette vielä huomaamaan senkin.

Selailin tässä Ebbas julstök (Åsa & Ebba Swanberg) ja olin oikeastaan aika ihastunut. Kirja selvästi suuntautuu nuoremmalle lukijalle, mutta ideat ovat ihan käyttökelpoisia hieman vanhemmallekin.. Mikä minua häiritsi oli hieman levoton ulkonäkö. "Joka" aukeamalla eri värinen tausta. Ja kun alkaa tuota ikänäköä ehkä pikkuhiljaa olemaan, niin huomaan etten välttämättä näe kunnolla tekstiä elleivät kontrastit ole kunnollisia. Lähes kaikki reseptit ovat sentään yksivärisellä pohjalla, joidenkin kohdalla on jotakin palloa tai tähteä alla, mutta pääsääntöisesti teksti on yhtenäisellä pohjalla. Jotkut oheistekstit osuvat kuvien päälle, mutta aika pitkälle on pystytty pitämään teksti luettavissa, myös tällaisen mamman silmillä. 

Kirjassa on muutama helppo askarteluvinkki ja hieman tietoa esim Luciasta. Pääsääntöisesti kuitenkin helppoja reseptejä ilman kummallisia kikkailuja. Yksi respeti taitaa vaatia digitaalisen lämpömittarin, mutta muuten pärjää ilman sen kummallisempia työkaluja.

Voisin jopa harkita että hankkisin tämän kirjan (kummi)lapsilleni. Kirja on jaettu 4 osaan, yksi jokaiselle adventtiviikolle. Yksi resepti aukeamaa kohti, keskimäärin, ja hieman oheispölinää. Reseptejä arviolta nelisenkymmentä. Eli ihan siedettävä määrä toteutettavaksi joulukuun aikana.

Ja kävin muuten taas kirjastossa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...