Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 20. syyskuuta 2012

Työkaluille käyttöä


Kaikkea hullua ihminen keksiikin tehdä.

Syy tähän on luonnollisesti netti. Tämä on ihan pohjaton ideasuo. Ja tänne uppoaa hyvin nopeasti!

Yksi monista, monista hauskoista ideoista on klipsuttimien käyttö virkkauksessa. Niitä voi varmaan käyttää monessa muussakin, mutta virkkaus nyt sattui olemaan se johon minä päädyin. Helppoa opettaa myös jälkikasvulle.

Klipsutin, mikäli ette tieneet, on se juomatölkkien "avausrengas". Tiesittekö muuten että se reikä kuuluu kääntää syntyvän aukon päälle, optimaalisen oluen vaahdon saamiseksi? En tienyt minäkään, mutta toisealta, en tee tiedolla mitään, en juo olutta. Sen sijaan olen siis keksinyt klipsuille muuta käyttöä. Ainakin kaksi ideoista olisi tarkoitus toteuttaa ennen joulua. Paljastan ne toki täälläkin, en vaan ole varma tapahtuuko se ennen joulua vai vasta aaton jälkeen.

Mutta ennen kuin päästään virkkaamaan on klipsut käsiteltävä. Luoja mitä touhua!

Ensin klipsusta poistetaan se kiinnitysreikä vai miksi sitä nyt kutsuisin. Kuvassa näkyy mitä tarkoitan.Sitten klipsut pestään, saa mahdollisen metallijauheen pois ja juomajäänteet irtoamaan. Ja mikä on pesty on kuivattava. Huolellisesti.

Minä pamauttelin klipsut suoraksi vasaralla vasta pesun jälkeen, samalla yritin saada terävän reunan mahdollisimman litteäksi. Voisihan sen viilatakin, mutta joku tolkku sentään tuossa käsittelyssä. Tuleehan siihen lanka suojaamaan ja se terävä osa on reiän sisäpinnalla. Pistän sitten valmiiseen tuotteeseen varmuuden vuoksi vielä mukaan varoituslapun: Huom! Reuna on terävä, siihen voi vaikka viiltää sormensa jos tunkee sormensa reikään!En tiedä onko väliä missä järjestyksessä tuon pesun ja vasaroinin tekee. Kahta kertaa en noita suostu tiskaamaan kuitenkaan.

Lopuksi vielä lajittelu! Uskomatonta miten monta erilaista mallia noista löytyy. Ja sitten on vielä värvariaatiot. Mutta nyt olen saanut homman siihen vaiheeseen että voin aloittaa ensimmäisen projektin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...