Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 3. syyskuuta 2012

Kun aloittaa ajoissa ei tule kiire...

...tai sitten saa tehdä kaiken uudestaan.

Siivoaminen on joka tapauksessa aika kurjaa puuhaa!

Edes sana joulu ei oikein saa tuota siivoamista muuttumaan mielekkääksi. Kaikesta huolimatta päätin aloittaa joulusiivouksen eilen. Kyllä ja aivan oikein. Nyt on syksy. Siispä pitää aloittaa suursiivous. En todellakaan aio uhrata joulukuun ihania päiviä mihinkään niin typerään kuin suursiivoukseen, siispä aloitin, joulukuussa tehdään sitten sellaista pintasiistimistä.

Takkahuoneessa on pinnat pyyhyitty, listat ja patteri pesty, tavaroita siirretty paikoilleen ja onnistuin jopa tekemään löytöjä: 4 kadonnutta korvakorua on palautettu omistajilleen.Kera pienen saarnan aiheesta tavaroistaan huolehtiminen. Lisäksi löysin noin 25 hiuslenkkiä, rannekoruja, kaulakoruja ym prinsessan tykötarpeita. Ja pari eksynyttä sukkaa. Verhot on pesty ja silitetty, ne pitäisi vielä ripustaa paikoilleen, mutta taidan pestä ikkunan ennen sitä. Samalla tässä pohdin olisinko todella reipas ja pesisin cokispurkit. Se kyllä on yhden päivän urakka. Niitä ei ole muutamaan vuoteen pyyhitty, joten lienevät taas aika likaisia.

Kiilto toi markkinoille vuoden alussa minulle suunnatun tuotteen: Kuurankukka. Pitäisi varmaan käydä haistelemassa. Jos se vaikka tekisi joulusiivoamisesta hauskempaa. Tosin en usko, mutta jos haju on miellyttävä niin varmaan hankinkin. Yleensä olen tykännyt noista Kiilto Oy:n tuotteista. Kuurankukka on 97% biohajoavaa, väittävät, joten sehän vaikuttaa lupaavalta.Valitettavasti OL sarja lopetettiin aikoinaan. Astianpesuaine siinä sarjassa oli Fairyn veroista! OLkin oli kotimainen tuote. Pohjana oli alkoholi, muistaakseni ihan niin että tullin varikoimat tuotteet kierrätettiin. Miksi kaikki kiva häviää markkinoilta?

Tänään olen siirtynyt keittiön puolelle. Vaihtoehtona olisi ollut suihkuhuone, mutta tyttäreni on minulle velkaa joko vessan tai kylppärin siivoamisen. Taidan antaa tuon kylpyhuoneen hänelle, vessa taitaa olla lapselle liikaa? Keittiössä en ole tehnyt läheskään yhtä hienoja löytöjä kuin tein eilen takkahuoneessa. Mutta jalkalistat ja patteri on pesty, verhot pitäisi ottaa pesuun että saan ne takaisin paikoilleen. Viime vuoden jouluverhot "unohtuivat" ikkunaan. Kuten se tonttu vessaankin. Perheeni on jo tottunut että jossakin on aina joku joulutavara esillä.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...