Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 26. joulukuuta 2020

Haaste otetaan taas vastaan

 Helmet-lukuhaaste, olen koukussa!

Tämä oli nyt kuudes Helmet-lukuhaaste johon osallistuin, koskaan aiemmin en ole ollut valmiina näin hyvissä ajoin, itse asiassa olen jo pari kuukautta lukenut ihan vaan lukemisen ilosta!

Lukuhaasteen Facebook-sivun kautta tutustuin tänä vuonna aika moneenkin uuteen kirjailijaan, kun vielä satuin kirjastosta kirjoja saamaan kohtuullisella jonottamisella. BookBeatin ja Nextoryn kautta sitten kuuntelin uudempia kirjoja, kun en jaksanut jonottaa. Molempia äänikirjapalveluja kokeilin kokeilujakson ajan, mieheni sitten antoi minulle joululahjaksi BookBeatin käyttöön. Työmatkat on pelastettu!

Tämän vuoden uusiin tuttavuksiin kuuluvat mm. Lucinda Riley, Marko Kilpi, Indrek Hargla ja Delia Owens. Lucinda Rileyn Seitsemän Sisarta sarja oli kevyttä hömppää, aivot narikkaan lukemista. Toki tutustuin historiallisiin henkilöihin, mutta helppoa lukemista tuo oli. Sopivia iltasatuja, joskain pari viimeisintä kirjaa kuuntelin työmatkoilla. Marko Kilpeä luin lukuhaaste-ryhmässä, "kirja jota luet toisen kanssa". En ole ihan vakuuttunut Undertakerista, vaikka lainasinkin kirjastosta pari ensimmäistä kirjaa, jäi toinen lukematta. Ehkäpä tartun siihen vielä joskus? Harglanin Apteekkari Melchior-sarjaa on kehuttu kovasti, sekään ei ollut minun juttuni. Kuuntelin väkisin loppuun, mutta oli minusta aivan liian hidastempoinen ja pitkästyttävä kirja (Apteekkari Melchior ja Gotlannin Piru). Owensin Suon villi laulu taas oli aivan hurmaava kirja. Pitää katsoa jos Owensilta jossakin vaiheessa ilmestyisi uusi kirja. 

Kirjoja olen lukenut tänä vuonna 87. Itse asiassa muutama enemmän, en ihan kaikkia muistanut listata. Sivuja reilu 14500 ja äänikirjoja reilu 350 h. Olisin voinut vaikka vannoa, etten juurikaan matkustellut ympäri maailmaa, mutta kahdestatoista eri maasta löytyy kirjailijoita listalta. 70% kirjoista oli ihan perinteisiä kirjoja, loput sitten äänikirjoja. 43% kirjoista hain kirjastosta, 32% kierrätyshyllystä. Loput sitten kavereilta lainaten tai suoratoistopalveluista. 

Kirjoista 13 oli 1900-luvulta, vanhin itse asiassa 50-luvulta. Suhteellisen uusia kirjoja olen siis tänä vuonna lukenut. 18 kirjaa luin alkuperäiskielellä. Eniten harmittaa nuo ruotsista tai suomesta käännetyt, mutta se otetaan joka kirjastosta löytyy. 

Raskas vuosi on näköjään vaatinut kevyttä lukemista, listalleni päätyneet löydät täältä

Tiistaina julkaistaan sitten uusi haaste. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...