Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 21. maaliskuuta 2013

Koukussa

"Julen varar än till påska"

Näin kertoo vanha tanskalainen/ruotsalainen joululaulu. Minun joulunihan jatkuu koko vuoden, mutta tunnustan että pitkänä perjantaina on taas joulu. Perheeni tulee syömään lammasta! Näin olemme tehneet jo monena pääsiäisenä ja se että perhe kokoontuu on vuoden kohokohtia. 

Toki kokoonnumme synttäreinä, nimppareina ja joskus ihan muuten vaan, mutta tällainen yhteinen ruokailu tapahtuu aina jouluna ja pääsiäisenä. Jos olen jouluksi yrittänyt ehdotella kinkun sijaan kalkkunaa, niin yritin sitten ehdotella täksi pääsiäiseksi "jotakin muuta". Mitä se olisi ollut jäi minullekin hieman epäselväksi, mutta koska perhe hieman nikotteli kun ehdottelin kalaa, niin tässä sitä ollaan. Lampaanpaistit on hankittu tänään, ettei vaan käy niin kuin viime vuonna. Metsästin lampaanpaistia ihan tosissani. 

Lopuksi löysin kotimaista lammasta ja vaikka mielelläni suosin kotimaista täytyy sanoa että lammas on parempaa kun se on ulkona kasvanut vihreillä niityillä. Kuten on muuten lehmäkin. Minkä sille voi. Ei tuo kotimainen huonoa ollut, mutta epäilen että taas tulen toteamaan että paksteena maapallon toiselta puolelta kuljetettu on aiheuttamansa hiilijalanjäljen arvoista.

No, niin tai näin, odottelen jo vieraitani ja munatkin on hankittu, eri makujen mukaan. Siskoni ei tykkää mignonista, siispä hänelle ja muillekin laspille on varattu kinderit. Kaikille munille aion kuitenkin tehdä omat hatut. Innostuin virkkaamaan hattuja kun löysin ohjeen netistä. Tosin en seurannut sitä yhdessäkään myssyssä..Uinuva modisti minussa heräsi henkiin ja aloin tehdä näitä ihan oman pääni mukaan. Näihin jää (virkkuu)koukkuun!

Nuo lenkit ovat sitä varten että myssyt voi ripustaa roikkumaan pajunoskiin jos huvittaa. 

Alkuperäisen ohjeen löydätte täältä.

Nopea suomennos:

Muistathan korvata kierroksen ensimmäisen silmukan ketjusilmukalla (minun huom)

1. kierros: 6 kiinteää silmukkaa (ks) magic loopiin (katso video ellet muista). Jätä sen verran lankaa että saat ripustuslenkin tehtyä. (=6 s)
2. kierros: 2 ks yhteen (=12 s)
3. kierros: 1 ks joka toiseen silmukkaan, 2 ks yhteen joka toiseen (=18 s)
4-9 kierros: kiinteä silmukka joka silmukkaan 
10. kierros: 2 ks yhteen silmukkaan (=36 s)
11-12 kierros: kiinteä silmukka joka silmukkaan
Päättele lanka ja tee silmukka hatun "päälle".Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...