Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 28. maaliskuuta 2013

Punaista keittoa

Alkuruokakeitto on valmista!

Ihanaa, huomenna pistetään sitten keitto lämpiämään ja alkupala on melkein valmis. Sämpylät leivotaan kaveriksi huomenna, mutta keitto on siis valmiina.

Huomiselle kyllä riittää tekemistä muutenkin, joten tämä jo hieman helpottaa elämää. Voin rauhassa keskittyä "muihin" hommiin. Siskonikin lupasi tuoda pashan, hän siis ehtii tekemään sen. Ja sen verran paljasti reseptistä että sitrusteema on turvattu, appelsiini ei. Jeps. Ja Pätkistäkin pashaan tulee, kohtahan olen keksinyt koko reseptin. Askel kerrallaan! Siskoni muuten seuraa blogiani, joten simmut kiinni siskoseni, ellet halua tietää mitä huomenna syödään.

Keiton alkuperäisen reseptin olen lukenut jostakin naistenlehdestä vuosia sitten. Muistan reseptinkin vain suurinpiirtein, joten olen hieman, taas kerran, soveltanut. Näitä vastaavia tuntuu olevan netissä pilvin pimein, joten taitaa jokainen sivusto tarjota tällaista omanaan? Katsokaapa vaikka MTV3 ja Pirkka. Identtiset!
Muistelen että siinä lehdessä oli paahdettuja pähkinöitä koristeena, ne aion kuitenkin jättää pois.

Tomaatti-porkkana-appelsiinikeitto


15 porkkanaa
3 sipulia
5 rkl oliiviöljyä
1,25 l tomaattimurskaa
3 kasvisliemikuutiota

2 l vettä
3 appelsiinia, kuori+mehu
1 tl jauhettua inkivääriä

1½ tl suolaa
1½ tl pippurisekoitusta

Kuori ja paloittele porkkanat ja sipulit. Kuullota hetki öljyssä ja lisää kattilaan noin puolet vedestä ja tomattimurska. Anna kiehua n 15 min. Soseuta keitto. Lisää loput vedestä ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää appelsiinimehu ja kuoriraaste.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...