Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Kevättä aivoissa

Kevät tulee, olenkohan valmis?

Viime yönä tehtiin talven pakkasennätys, reilu -34 astetta, mutta minun aivoni ovat päättäneet että nyt on kevät. Ihan siltä ei tietysti näytä kun katselen noita metrisiä kinoksia pihallamme, mutta kevätaurinko kimeltelee niin kauniisti hangella että tiedän että kevät tekee tuloaan.

Kummallista kyllä, kukaan muu ei tunnu olevan kanssani samaa mieltä? Siskon ilmoitti että kevät tulee 2017. Miten hän on päätynyt siihen päivämäärään on minulle mysteeri, mutta voin kertoa että hän on väärässä. Varmin keväänmerkki on nimittäin nyt nähty. Juurikin tänään. Tämän varmempaa keväänmerkkiä ei nimittäin ole. Sanokoot sammakkomiehet mitä vaan, minä tiedän, kevät tulee.

Tämä tieto perustuu vuosikymmenien kokemukseen! Olen tänään vaihtanut mullat, tai no kaarnat, orkideoille. Ja ostanut kuukasen kotiin. Sen varmempaa kevään merkkiä ei ole. Seuraava askel on sitten että pihalla alkaa lorista ja huomaan seisovani kukkapenkin äärellä, pylly kohti aurinkoa, istutellen kukkasia.

Yritin jopa jarrutella kevään tuloa ja menin kodinsisustuskauppaan enkä puutarhaliikkeeseen. Oletin että pääsisin kotiin tuolta ilman kukkasia, puutarhaliikkeessä olisin seonnut. Sain orkideoilleni uudet ruukut, tosin en sellaisia joita haikailin, mutta ihan kelvolliset. Minusta olisi ollut aivan ihanaa saada tuolta "rakenna se itse"-liikkeestä Kanist-niminen astia orkidoille, mutta kun siinä ei ole reikiä! Firma on tyylilleen uskollinen, jotta saisin mitä haluan pitäisi tehdä itse! Ongelma vaan on että kyseisen astian pohja on paksu, enkä minä omista kaakeliporaa tai minkä tuohon sitten tarvitsisi että saisin nättejä reikiä pohjaan riittävästi. Enkä usko että taltta ja vasara ovat tähän projektiin sopivat työkalut.

Orkideani olivat todellakin uusien ruukkujen tarpeessa. Hyvä että sain ne mitenkään pois noista vanhoista kun juuret olivat tunkeneet ulos aluslautaselle, etsien tilaa. Minulla ei ole oikeastaan aavistustakaan siitä miten orkidea kuuluisi uudelleenistuttaa, mutta päätin että se on kasvi siinä missä muutkin kukkaset. Siispä kuolleet juuret pois ja uutta kaarnaa ympärille. Jos minulla olisi ollut sammalta tallessa, olisin varmaan tunkenut sitäkin juurien ympärille, olen niin ylpeä tuosta yhdestä jonka sain elvytettyä!

Ostin muuten vain kaksi kukkasta, toisen terraarioon missä todellakin kanssa on kevät! Gekot ovat pirtsakalla päällä ja popsivat ruokaa siihen tahtiin että oksat pois.

Kun äsken kävin pihalla huomasin muuten että lumikellot taas näkyvät. Tosin makaavat pitkin multaa, ottivat kai hieman nokkiinsa lumesta, mutta jos vanhat merkit pitävät paikkaansa niin nuo kukkivat lähipäivinä.

Julistan siis kevään tulleen. Kohta palaan 6 vuotiaan tasolle ja teen pihalle puroja. Eikä aikakaan niin etsin varjoisinta nurkaa nähdäkseni edes hieman lunta. Ja sitten on taas edessä pitkä kesä, ennen kuin vilpoiset syystuulet taas lupailevat uutta talvea. Sitä odotellessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...