Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Naposteltavaa

Taidan olla ihastunut kikherneisiin!

Kerroinkin ostaneeni kikherneitä ja pistin niitä salatin sekaan. Perheeni ei ollut ihan vakuuttunut niiden ihanuudesta, joten osasin melkein odottaa vasatlauseryöppyä kun paahdoin kikhreneitä naposteltaviksi.

Uimari ilmoitti että ne eivät ole hänen juttunsa, partiolainen maistoi ja yhtyi isosiskonsa sanoihin. Mutta muutti sitten kuitenkin mieltänsä. Uskokaa tai älkää, paahdetut kikherneet ovat hyviä. Vaikka itsekin suhtauduin ajatukseen hieman varauksellisesti niin päätin kuitenkin kokeilla Kokit ja Potit blogin ideaa, ja voin vain yhtyä kommenttiin: näihin jää koukkuun.

Nautin näistä samalla kun katsoin The King's Speach elokuvan. Partiolainen kävi aina välillä varastamassa itselleen herneitä. ja kommentoi samalla elokuvaa: Hei, onko tämä joku Potteri, Bellatrix on mukana? Ja Peter Piskuilan! No ei ollut Potteri, mutta ihan hyvä elokuva.

Paahdetut kikherneet

265 g veteen säilöttyjä kikherneitä
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta
½ tl suolaa
2 tl oliiviöljyä

Huuhdo ja valuta kikherneet huolella. Levitä herneet väljästi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Anna herneiden kuivua 180 astesessa uunissa noin 5 min.

Sekoita mausteet keskenään. Sekoita puolet mausteseoksesta öljyyn. Levitä maustetahna kikherneisiin, minä kaadoin ne kulhoon ja sekoitin. Laita herneet takaisin uuniin ja paahda niitä n. 25 min välillä sekoittaen. 

Ripottele loput mausteseoksesta kuumien herneiden päälle. Nämä ovat parhaimmillaan vastapaahdettuina!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...