Joulutorttuja tuli sitten leivottua eilen. Mutta koska ei vielä ole virallisesti joulu, niin niissä ei ollut luumuhilloa. Ystäväni oli vinkannut että kaupasta saa nykyään omenakanelimarmeladia, joten pitihän sitä sitten kokeilla.
Nimipäivätortut
Myllyn paras laktoositonta torttutaikinaa
purkillinen Tähtitorttu omena-kanelimarmeladia (Dronningholm, siinä on marjat, väittivät aikoinaan)
purkillinen vanilja rahkavalmistetta (Sunnuntai) ja meille laktoosi-intoleranteille se on sitten se niitti, mutta kun se vaan on niin hyvää.
Leikkaa tortut oikean muotosiksi (eli tähdiksi, kukkasiksi, puolikuun muotoisksi...)
Pistää keskiosaan vanilja valmistetta, taittele torttu ja pistä taitoskohdan päälle marmeladia.
Paista 225 asteessa noin 13 minuttia.
Tuo hillo kannattaa aina pistää vasta käännettyjen reunojen päälle, näin eivät "sakarat" pääse uunissa nousemaan pystyyn. Tortuista tulee huomattavasti kauniimpia (minusta) tällä lailla kun ei ole viitä epämääräisiä törröttäviä reunoja. Näin tehtiin aina aikoinaan leipomossa, sielläkin tuli vietettyä puoli vuotta, mm. joulun aika. Inhoan muuten Nesteen logoa, kauan oli kyseinen logokuva painunut käteeni kun käsin väännettiin "muutamat" piparkakut.
keskiviikko 23. marraskuuta 2011
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti