Sain kerran maistaa Pian porkkanakakkua ja siitä lähtien sellaista on ollut joulun aikaan tarjolla. Glögin kanssa tuo kakku on ihanaa, tosin kyllä se on ihanaa myös kahvin kanssa. Tai oikeastaan se on ihanaa ihan sellaisenaankin. Pian porkkanakakkua en kuitenkaan tällä kertaa leiponut vaan Maku lehdestä bongaamani version. Tai jos nyt ihan rehellisiä ollaan, en minä koskaan mitään reseptiä seuraa kunnolla, tätäkin on hieman muunneltu.
Porkkanakakku
6 munaa (mieluiten luomu, jospa ne kanat olisivat edes hieman onnellisempia)
6 dl sokeria
6 dl vehnäjauhoja (edelleen suosin niitä luomutuotteita jos mahdollista)
4 tl leivinjauhetta
3 tl vaniljasokeria (ei siis vanilliini, se on keinotekoista aromia)
6 tl kanelia
9 dl porkkanaraastetta (4 reilunkokoista)
300 g margariinia
Kuorrutus on sitten ihan jostakin muualta, en pitänyt sulatejuustosta ajatuksena:
200 g maustamatonta tuorejuustoa.
Minä päädyin appelsiinin makuiseen. Olisin ottanut vaniljajuustoa mutta sitä ei ollut. Appelsiinikin oli Pirkan, eli 180 g pakkaus. Niitä piti sitten ottaa 2
100 sulatettua margariinia
n. 1 dl tomusokeria
Munat ja sokeri vaahdotetaan, kuivat aineet sekoitetaan keskenään ja kaikki aineet sekoitetaan varovasti munavaahtoon.
Taikina levitetään pellille ja paistetaan 200 asteessa noin ½ tuntia
Kun kakku on jäähtynyt valmistetaan kuorrutus: Pehmeä rasva ja sulatejuusto sekoitetaan. Tomusokeria lisätään maun mukaan. Levitetään kakun päälle.
Lillin pyynnöstä lisään reseptin tänne. Tunnustettakoot että teksti on kirjoitettu "varastoon" aiemmin, tänään ei oikein ole jouluinen päivä. Joskus jotkut asiat ovat vaan vielä tärkeämpiä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti