Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 16. tammikuuta 2014

Tähän päädyin

Äänestyksenne perusteella päädyin sitten lumivalkeisiin siikaruusukkeisiin aattona.
 Nämä olivat oikein hyviä, ehkäpä tämän voisi uusia joskus.

Lumivalkeat siikaruusukkeet

500 g siikafileetä
Liemi: 
1 pieni keltasipuli
1 dl sitruunan mehua

1 dl vettä

2 rkl oliiviöljyä

2 tl sokeria

1 rkl merisuolaa

tillin varsia

10 kokonaista valkopippuria
 
tilliä, sitruunaa, roseepippuria
Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi renkaiksi. Purista sitruunan mehu. Mittaa kaikki liemen ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna liemen jäähtyä.
Viipaloi siika ohuiksi viipaleiksi. Pyöräytä viipaleet ruusukkeiksi ja nosta ne astiaan, jossa ruusukkeet voivat tiiviisti nojata toisiinsa. Kaada jäähtynyt liemi kalojen päälle ja nosta jääkaappiin maustumaan vähintään kolmeksi tunniksi.
Koristele tillillä, sitruunalla ja roseepippurilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...