Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 6. tammikuuta 2014

Loppiainen

Tästä viisaiden eksymisestä on puhuttu jo vuosia.

Ja väännetty juttua siitä miten miehet eivät koskaan kysy neuvoja kun ovat eksyksissä. Onneksi tänä päivänä on navigaattoreita tarjolla, joten minäkin pysyn pääsääntöisesti kartalla. Tomppa kun kertoo minne olen menossa.

Paitsi eilen. Olimme menossa luisteluäidin luoksen kahville, olin toki ollut siellä ennenkin, mutta kun minun suuntavaistoni on ihan onneton, en todellakaan luottanut siihen että löytäisin perille. Ja Tomppa väitti ettei kyseistä katua ole olemassakaan. Mitä ihmetteä? Viimeksi vei perille ihan kiltisti. Tästä siis huomaamme että TomTom on nimensä veroinen: mies! Eikä toivoakaan että TomTom olisi tehnyt mitään helpottaakseni ahdinkoani. Sellaista tietä ei ole olemassa ja sillä siisti. Ei kysytä neuvoa mistään, ajetaan vaan suoraan eteenpäin ja tehdään sitten u-käännös, mikäli mahdollista.

Onneksi minulla on oma mies, joten soitin kotiin ja pyysin että herra kertoisi jonkun lähellä olevan tien ja luottaisin sitten siihen että maisemat olisivat tarpeeksi tutut että löydän perille. Mieheni tuntee minut ja tietää myös eksymistaitoni. Hän kertoi tarkalleen mikä tie vie minut "hukassa olevalle" ja onnistuimme löytämään ex-luistelijan kanssa perille, ihan ajoissa!

Mutta Itämaan tietäjät. Heillä oli vain tähti jonka avulla suunnistaa. Ja tulivat perille kun ehtivät. Minä olisin taatusti eksynyt lopullisesti jos tähtien aulla olisi pitänyt suunnistaa! Raamatussa heidän lukumäärää ei mainita, lahjat kuitenkin luetellaan, joten ehkäpä siitä sitten ollaan päädytty siihen että heitä oli kolme, yksi lahja kultakin myöhästyneeltä.

Espanjassa lahjat tulevat tänään perille, kuten raamatussa kerrotaan. Meillä lahjat jo tulivat ja joissakin perheissä aletaan jo siivota joulua pois. Ei meillä. Nuuttiin on vielä monta päivää. Ja kuusemmekin kukoistaa, joten mikä kiire sillä on ulos. Itse asiassa luin tänään FB:ssa tilapäivityksen jossa ehdotettiin uudelleenkoristelua pääsiäiseksi: munia ja vapuksi sitten ilmapalloja ja serpentiinejä!

Navigaattori tai ei, miehet löysivät perille hieman myöhässä ja me saamme nauttia ylimääräisestä vapaapäivästä. Siitä kiitos eksyneille. Ja sympatiani saavat ilman muuta! Navigointi on hankalaa! Varsinkin ilman Tomppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...