Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Outo päivä

Maailma on täynnä outoja teemapäiviä.

Voisiko joku kertoa minulle "käytä hääpukuasi"-teempäivän syvimmän idean? Onko hääpuvut unohdettu asia jonka takia niille pitää tehdä oma päivänsä? No, toki, tunustan, minunkin hääpukuni vaan lojuu kaapissa, odottaen sitä ihmettä että lapseni tahtoisivat käyttää sitä. Mutta en nyt tunne mitään tarvetta tuulettaa sitä edes teemapäivänä. Jos pukuni olisi ollut vähemmän perinteinen käyttäisin sitä varmaan muutenkin, mutta tuollaista vaaleaa prinsessaunelmaa en tunne tarvetta pitää töissä. Edes teemapäivänä.

Ymmärtääkseni monien teemapäivien tarkoitus on lisätä tietoisuutta jonkun tietyn asian suhteen. Mutta hääpuku? Eiköhän tietoisuus niistä ole aika hyvä. Ilman teemapäivääkin.

Toki on olemassa teemapäiviä joiden tarkoitus nyt ei ehkä ole niin syvällinen, mutta kyllä ne nyt unohtuneen mekon ylittävät merkityksellisyydellään.

Joten minun pukuni jää tuonne kaappiin pussiinsa, en jaksa nähdä niin paljon vaivaa että kaivaisin sen esille. Huntu sentään sai elää uutta elämää siskoni häissä. Joten sitä on tuuletettu, ilman teemapäivääkin! Ja hunnun käyttö arkisin vie ehkä ajatukset hieman toisenlaisiin hunnutuksiin.

Jospa täsä tehtäisiinkin "oikeus käyttää/olla käyttämättä huntua"-päivä. Uskon että maailmassa on monta naista jotka taistelevat oikeudestaan saada käyttää sellaista vaatetusta joka tuntuu itsestään hyvältä. Tosin se teemapäivä taitaa jo löytyä?  Mutta jos päivän idea olisi hieman syvällisempi, voisin ehkä olla "hunnutettu" yhtenä päivänä vuodesta.

Naapurimaassa vietetään tulppaanin päivää. Sekin tuo iloa arkeen, mikä on hääpukupäivänkin tarkoitus, ainakin teemapäivän sivun mukaan.
Klikkaamalla pääset katsomaan miten teet koristeen itse.

3 kommenttia:

 1. Idea kai oli, ettei puku jäisi kertakäyttöiseksi.

  VastaaPoista
 2. Aivan,varsinkin jos ei ole edes hääpukua ;)Mutta kai noilla kaikilla joku tarkoitus jollekin on,täytyy tunnustaa etten ole aiemmin edes kuullutkaan moisesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärtääkseni vietettiin ensimmäistä kertaa Suomessa

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...