Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 5. marraskuuta 2012

Viides

" On the fifth day of Christmas, my true love gave to me: five golden rings, four colly birds, three French hens, two turtle doves and a partridge in a pear tree"


Olin odotellut viittä kultaista sormusta, mutta mitä vielä. Tuo lintufiksoitunut tosi... rakkaus ei nyt ole sana joka tulee mieleeni, ei tietenkään tuonut pieniä sinisiä rasioita vaan 5 fasaania! Olisi edes tuonut 5 hula-hula vannetta, muttaei, herra oli päättänyt "ilahduttaa" fasaaneilla! Onhan noita pihassamme muutenkin. Tämä tiputanssi siis jatkuu. Ihan käsittämätön äijä. Pakkohan siinä on olla joku vika. Tällainen lintufiksaatio ei voi olla normaalia! Onneksi nuo fasaanitkin voi päästää pihalle nokkimaan. Sielläkin on kohta tungosta!

Ja miksi ihmeessä fasaani, eikö se kuulu aitokanoihin? Lisää niitä? Onneksi eivät kökötä puussa.

Alan olla sen verran epätoivoinen että päätin tutustua myös mieheen joka asuu down under. Jospa se mies olisi edes hieman enemmän järjissään?

Siellä kaukana on näköjään kolme erilaista variaatiota, no, eipä tämä voi hullummaksi mennä, eihän?

"On the first day of Christmas my true love sent to me: a kookaburra in a gum tree" tai vaihtoehtoisesti "an emu up a gum tree."

Ei tämä kyllä kovin paljon lupaavammalta näytä. Isonauraja! Hirveä käkättäjä, jolle eurooppalaiset aikoinaan antoivat nimen laughing jackass. Semmoisenko kanssa minun pitäisi asua? Ja tämä kalastaja syö kalaa ja käärmeitä. Ei tällaista kotonaan voi pitää. Suostuisikohan Korkeasaari adoptoimaan tällaisen?. 

En kyllä tiedä mitä emulakaan tekisin. Ja mitä se tekee puussa? Se jos joku on maassa viihtyvä lintu! Olen muuten kerran syönyt emua. Pääsinpähän brassailemaan. Jos tuo lahja on ruhona niin voihan sen aina syödä. Valmistetaan kalkkunamaisesti? Isossa uunissa!

Mutta tuo kumipuu. Mikä niistä on kyseessä? Eukalyptusko? Se tuoksuisi hyvälle takassa. 

No, kuka leikkiin ryhtyy, se leikin kestäkööt: Otetaan nyt kaikki 5 päivää käsittelyyn heti:
"On the fifth day of Christmas my true love sent to me: five kangaroos, four lyrebirds, three wet galahs, two snakes on skis and a kookaburra in a gum tree"

Variaatiossa tulisi neljä isonaurajaa, lopetan heti variaatioiden tutkiskelun, ne linnut vievät järjen!

Eli viisi kenguruta. Sitäkin lihaa olen maistanut! Mutta tuo eläinhän on iso! Ei se mahdu asuntooni, eli Korkeasaaressa on kohta tungosta. Ehkä tämä aussien katsastaminen ei ollutkaan hyvä idea.
Neljä lyyrypyrstöä? Hieman "kapisen riikinkukon" näköinen se lyyrypyrstö. Pieni lyyrypyrstökin on suloinen. Ehkäpä tämä äijä sittenkin on fiksumpi? Tämän linnun laulukin on siedettävää, sitä paitsi se on loistava matkija, joten siitähän voisi olla hupiakin. Mutta autotalliin nuo kai on pistettävä talveksi, eivät ne pihalla pärjää lumessa.
Lisäksi kolme ruusukakaduta. Ihania, ne ovat niin kauniita! Mutta mikä ihme ne on kastanut? Sairastuvat vielä. Oikea sadisti tuo äijä! Tarvitsisin ISON häkin, kakaduilleni. Tämä on muuten asutraliassa samanlainen riesa kuin pulu miellä. Tasan eivät mene onnen lahjat! Paljon mielummin ihailisin ruusukakaduita kuin puluja. Siinä sen näkee, mikä toiselle on riesä olisi toiselle aarre.
Kaksi käärmettä suksilla??? Kaipa tuo on joku paikallinen murre? Eivät käärmeet osaa hiihtää, ja miksi ihmeessä ne hiihtäisivät siellä kuumassa etelässä? Tosin, nuo käärmeet tuollapäin ovat kyllä niin myrkyllisiä etten tahdo koko lahjaa. Minne minä nämä tungen? Ne Lampiset voin pitää.


Viiden päivän saldo, riippuen miehestä:

Eurooppa                                              Australia

5 fasaania                                              5 kengurua
8 mustarastasta                                      8 lyyrypysröä
nämä kaikki palautettu luontoon

9 ranskalaista kanaa                               9 ruusukakaduta
8 pulua                                                  8 käärmettä 
5 päärynäpuuta                                      5 eukalyptusta tms puuta
5 aitokanaa                                            5 isonaurajaa

Kun katselen tätä vertailua taidan sittenkin päätyä eurooppalaiseen kahjooni, ainakin osan elukoista saa viskattua ulos. Voisinko muuttaa tuntemattomaan osoitteeseen ja jättää leikin kesken?Ihan ilman postituskuluja saatte tilata tämän "koristeen" täältä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...