Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 1. marraskuuta 2012

Aarteita

Maailma on täynnä suurempia ja pienempiä ihmeitä!

Tiedän että aina välillä jotkut löytävät ullakoltaan van Goghin unohdetun taulun. Tai Mozartin tuntemattoman sonaatin. Sitten taideasiantuntiat ihmettelevät tätä suurta ihmettä ja muutamat sukulaiset manaavat kun eivät pelastaneetkaan Liisa-tädin "aarteita" kotiinsa.

Kuva Wikipediasta, ei meidän ullakolta

Onhan se hauskaa jos tällainen ihme tapahtuisi, tuskinpa kuitenkaan minun kohdallani. En edes voittanut sitä reilua 12 miljoonaa viime lauantaina. Mikäli joku ihmetteli. Pitkästä aikaa jopa osallistuin arvontaan, lopputulos oli sama kuin vuosia sitten. Euro menetetty.

Mutta nyt minullakin on mahdollisuus saada nauttia melkein samanmoisesta ihmeestä!

Astrid Lindgren kirjoitti iki-ihanasta "Tomten" runosta sadun, perustuen Harald Wibergin kuviin ja siihen alkuperäiseen runoon. Tästä sadusta on tullut ulkomailla klassikko, mutta kirjoittajan kotimaassa se on jäänyt unholaan, kunnes se nyt on herätetty henkiin! Kuvat ovat uusia, Kitty Crowther on kuvittanut tämän version. Olen itseasiassa lukenut kyseisen kirjan englanniksi: The Tomten. Se löytyi Iso Omenan kirjastosta jo vuosia sitten. Päätyipähän sitten kalenteriinikin ja taisi eräs perhetuttu saada kirjan joululahjaksi. Ei siis sitä kirjaston kappaletta mutta vastaavan, käyttämättömän, kirjan.

Jos joku muukin haluaa tilata "Tomten är vaken" kirjan niin sen voi tehdä esimerkiksi klikkaamalla tästä. En saa provisiota, mikäli ihmettelitte. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...