Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

lauantai 3. marraskuuta 2012

"Tänd dina vita ljus..."

"De tio" ovat sitten virallisesti nähtävissä.

Päivän Hobblassa kymmenen ehdokasta taas näyttivät naamansa. Edelleen odotan sitä vuotta kun Folkhälsan oikeasti uskaltaa antaa ihmisten äänestää pelkästään tyttöjen mielipiteiden pohjalta, nythän tämä on jonkinasteinen mini-missi kisa. Ei siis oikein kuvasta sitä alkuperäistä ajatusta valon tuojasta. Tai ehkäpä missi tuo enemmän valoa ja lämpöä ympäristöönsä kuin "perus matti meikäläinen"?

Herttaisen näköisiä tyttöjä, toki, ja kyllähän heidän mielipiteensäkin sitten julkaistaan lehdessä. Jos haluatte ihailla heitä niin löydätte heidät esim. täältä. Taas kerran pisti silmään vaaleahiuksisten määrä. Peräti seitsemän kymmenestä ovat vaaleita. Tai ainakin suhteellisen vaaleahiuksisia. Kolme tummahiuksista ja lyhythiuksisinkin löytyy siitä kolmen jengistä. Miten minusta tuntuu että alkukarsinnan suorittaneetkin jahtaavat tiettyä stereotyyppiä? Vaikkakin alkuperäinen pyhimys lienee ollut tummahiuksinen, kuten italialaiset yleensä. Stereotyyppisen ajattelun mestari minäkin.

Koska luistelijamme on leirillä en voi vielä paljastaa teille kuka on tämän vuoden "voittaja", neiti kun vilkaisee kuvia ja kertoo kuka saa palavat kynttilät päähänsä. Tosin hän voi erehtyä jos mukana on a) Ahvenanmaalainen, hän kun ei tiedä että koko saarivaltio äänestää omaa tyttöä. Tällä kertaa ei ainakaan kotipaikkakunnaksi ilmoiteta Ålandia kuitenkaan b) Hankenilla opiskeleva, vähän sama periaate, "omaa" pitää äänestää. Tosin nykyään kun ei voi äänestää maksamatta voi olla että äänien määrä hieman laskee?

Arvaukseni on että luistelija valitsee ehdokkaan numero 3, mutta katsotaan nyt mihin hän päätyy. Oman päätökseni teen haastattelujen perusteella. Enkä anna sen vaikuttaa että jopa kolme tyttöä ilmoittaa kotikaupunkini asuinpaikakseen.

Keräyksen tuotot käytetään tänä vuonna yksinäisten vanhusten hyväksi. Hyvään tarkoitukseen siis rahat ovat menossa. Ja eikun äänestämään!

Ja jotta pääsisitte tunnelmaan, italiailaisen laulamana:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...