Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 9. marraskuuta 2012

Kesämaku talvipullossa

Kaverini vinkistä tutkin tänään kaupan glögihyllyä.

Ja löytyihän se: Marlin Perinteinen glögitiiviste Mustikkainen. Koska olen vakaasti sitä mieltä että Marlin tiivisteglögi on yksi parhammista, piti tätäkin kokeilla. Varsinkin kun olen mustikkaglögiin hurahtanut.

Marlin pullon kyljessä väitetään että sopiva sekoitussuhde on 1:3. Toki, jos tykkää värjätystä vedestä. 1 osa tiivistettä ja 2 osaa vettä on parempi idea minusta.

Jo pulloa avatessa huomasin että mustikka on todellakin kyseessä. Nam! Tuoksu oli hyvä, joskaan ei kovin glögimäinen. Makukaan ei ollut hullumpi, vaikka ei ihan perinteinen glögikään. Mustikkamehua johon on sekoitettu hieman kanelia ja kardemummaa ym. glögimausteita.

Tiedän että pullon yläosaan on ulkonäöllisistä syistä kierretty jonkinlaista koristepaperia, mutta kun ympäristön kuormitusta tulisi vähentää niin eikö se pelkkä kierrekorkki riittäisi? Ehkäpä tuo Eckes-Granini pullon kyljessä takaa ylimääräisen koristelun?

Niin tai näin: talvi-iltojen lämpimäksi juomaksi ihan ok, tai hiihtoretken lämmikkeenä. Glöginä ei ihan vakuuttanut minua.
2 kommenttia:

  1. Siis pakastimesta mustikat mehuiksi, joukkoon glögimausteet oman maun mukaan -ja that´s it. Tuosta kehittelemään!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...