Vietimme pikkujoulua äidin luona.
Teimme ruokaa yhdessä äidin kanssa ja päästäksemme tunnelmaan joimme glögiä. Olin edellisenä päivänä tehnyt glögin valmiiksi, Kaikkien Aikojen Jouluherkut-lehden idean pohjalta. Luonnollisestikaan en seurannut ohjetta orjallisesti, joten uskallan tämän oman versioni tänne kirjoittaa, sitä tuskin voidaan pitää suorana kopiointina, joskaan nyt ei kovinkaan kaukana olla alkuperäisestä. Äiti tarjos ginit glögiin. Tämä oli hyvää, voin jopa tehdä uuden satsin jossakin vaiheessa. äitikin piti tästä.
Karpaloglögi
200 g pakastettuja karpaloita
1 l vettä
1 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 rkl piparkakkumaustetta
3 rosmariinin oksaa
loraus giniä
Lisää kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi ja survo karpaloita kauhalla.
Anna seoksen viilentyä ja maustua, itse annoin olla yön yli. Poimi rosmariinin oksat pois glögistä. Lämmitä ja lisää gini.
Anna seoksen viilentyä ja maustua, itse annoin olla yön yli. Poimi rosmariinin oksat pois glögistä. Lämmitä ja lisää gini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti