Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 13. joulukuuta 2018

Joulukuun kolmastoista

Espoon Lucia sai kruunun päähänsä sunnuntaina.

Kuva täältä


Hän on 20-vuotias Denjah Leinson. 

Espoossa ei järjestetä samanlaista äänestystä kuin valtakunnallista Lucia etsittäessä. Rahaa kuitenkin Espoon omakin Lucia kerää, tänä vuonna rahat menevät Syöpäsäätiön hyväksi. Leinson on Espoon 39. virallinen Lucia, joten aika monta kertaa valontuoja on vieraillut Espoolaisissa sairaaloissa, vanhainkodeissa jne, jne. 



Kruunsajaistilaisuus oli oikein juhlallinen ja kaunis, harmi vaan että nuoret neitokaiset pyörtyilivät järjestyksessä, alkoi oikien hirvittää aikooko koko saattue kaatua yksi kerrallaan vai pysyvätkö loput pystyssä. Onneksi pysyivät, myös Lucia itse. Jäin vaan pohtimaan eivätkö tytöt olleet syöneet ja juoneet kunnolla päivän mittaan, vai mikä oli ongelman nimi. Yksi nyt vielä voi pyörtyä kun jännittää, mutta kun näitä neitokaisia kaatuili useampia. Toivottavasti saavat hermot, sokerit ja nestetasapainot kuntoon enne tämän päivän tehtäviä.



Tänään on vuorossa sen "oikean" Lucian kruunajaiset kello 17 Helsingin tuomiokirkossa. Sen jälkeen Lucia, Elin Qvist, laskeutuu portaita Senaatintorille ja jatkaa siitä matkaansa Helsingin keskustan läpi noin tuntia myöhemmin. Reittinää Aleksanterinkatu-Mannerheimintie-Pohjoisesplanadi-Unioninkatu-Senaatintori 

Valtakunnallisen Lucia keräyksen tuotto ohjataan lapsiperheille, joilla on vaikeuksia selviytyä omasta arjestaan. Hyvä kohde sekin.

Kuva: Facebook

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...