Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 2. joulukuuta 2018

Joulukuun toinen

Ensimmäinen adventtisunnuntai.

Uusi kirkkovuosi alkaa ja perinteisesti myös Jouluradion pitäisi aloittaa keskiyöllä lähetyksensä. Hoosiannalla luonnollisesti. Kaikki kuitenkin muuttuu, tosin ei välttämättä paremmaksi, joten Jouluradiokin on soinut jo kauan. Nähtäväksi, tai oikeastaan kuultavaksi, jää, kajahtaako Hoosianna 0.00 radiosta.

Olin ajatellut viritellä tälle vuodelle kelluvat adventtikynttilät, mutta kun aloin miettiä tätä vesikoristelua totesin ettei ole kovin paloturvallinen ratkaisu kuitenkaan.

Kuva: Pinterest
Olisin tietysti voinut myös toteuttaa idean ilman koristeita, laseissa, onhan noita vajaita lasisarjoja tänne siunaantunut vuosien varrella. Tulisi niillekin laseille käyttöä.

Kuva: Pinterest
Koska tämä joulukuu kuitenkin pääsi yllättämään minut, olisin ehkä ehtinyt toteuttamaan tällaisen minimalistisen joulukalenterin, sen muuten ehtii vieläkin toteuttaa! Jos vaan sattuu olemaan tuoksu- (tai tuoksuton) kynttilä lasissa ja paperia ja kynä. Ja pari tippaa liimaa. Tai teippiä. Tai sitten ihan vaan steariinia. Tai jos, paperin puuttuessa, kirjoittaa suoraan lasiin.

Kuva: Pinterest

Päädyin kuitenkin käyttämään kesällä alennusmyynnistä hankittuja kynttilöitä. niitä näytti muuten  vieläkin olevan Clas Ohlssonilla myynnissä. Tosin ei alennuksessa. Ainakaan pari viikkoa sitten. 

Koristeeksi kynttilöille, hetkellisesti, tänään koiralenkiltä löytämäni oksa. Tuo varmaan kuihtuu muutamassa päivässä, mutta ehdin sitten hakemaan käpyjä tai jotakin muuta koristeeksi. Tai sitten ein koristele ollenkaan. Juuri nyt saa tuo oksa muistuttaa minua orjantappurakruunusta. Vaikka ei piikikäs olekaan.

Sytyikö kynttilä sinun kodissasi?


P.S. Soihan se




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...