Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 14. joulukuuta 2018

Joulukuun neljästoista

Käväsin IKEAssa.

Siis oikeasti vaan käväisin, olin tekemässä joulupukin apulaisena täsmäiskun lasiosastolle, mutta eihän nyt tuolta ihan hetkessä poistuta ikinä.

Lasiosastolla iski ensimmäinen ongelma: toivelistalla oli Ivrig, mutta kun niitä oli kahta eri kokoa. Joulupukille konsultaatiopuhelu ja taas oli apulainen kartalla. Ehkä.

Seuraavaksi oli tarkoitus mennä kassalle ja onnistuinkin suunnitelmassani. Melkein. Paitsi että muistin että koirille piti hankkia uusia ruokakuppeja. siispä kulho-osastolle. Matkaan tarttui myös uunivuoka, edelliset kun päätyivät sirpaleina roskikseen. Kuulema kissa pudotti (ja siivosi jälkensä?) Nämä tuotteet kuitenkin tulivat tarpeeseen, siispä olin ollut reipas. Seuraavaksi oikaisin matto-osaston kautta valaisinosastolle, tämähän meni oikein hienosti, kunnes pääsin kynttiläosastolle. Autsch. Hetki jos toinenkin vierähti kun vaan hypistelin. Ja tunnustan, hieman tarttui matkaankin. Kukkaosastoa en edes katsonut, mutta varaston puolella oli isoissa rullakoissa orkideoita! Uskokaa tai älkää: Pääsin ohi aika nopeasti. Ja ostamatta mitään!

Ennen kassoja oli vielä jouluosasto ja...no kärryyn tuli vain yksi valaisin mutta aikaa meni. ihan liikaa. Sen verran paljon että jouduin jättää yhden lahjakaupan toiselle päivälle.

Ikeassa oli lelukeräys Jorvin lastenosaston hyväksi. Ikävä kyllä lahjoituksena kelpaavat vain IKEAsta ostetu lelut, tosin ymmärrän ettei lastenosastolle voi kierrättää leluja joilla on jo leikitty. Varsinkin kun olen kuullut eräältä vapaaehtoistyötä tekevältä minkälaista lumppua ihmiset lahjoittavat hyväntekeväisyyteen. Hurjasti menee aikaa kun noita lahjoituksia käydään läpi ja lajitellaan. Tosin lumppukeräyksiä ei juurikaan ole. Tosin nykyäänhän voi lumput viedä joihinkin ketjukauppoihin. Väittävät ainakin kierrättävänsä kaiken.


IKEA lahjoittaa lisäksi jokaista lahjoitettua lelua kohti 2 kaksi euroa Suomen Pelastakaa Lapset ry:n Eväitä Elämälle-ohjelmalle. Nuo "keräilyastiat" olivat suloisia, piparkakkutalo ja majakka. Varsinkin majakkaan ihastuin, kun taas piparkakkutalon ympärillä oli kovasti nuoria ihailijoita.


Piparkakkutaloon pääsivät uudet asukkaat savupiipun kautta, hieman kuten tuo ison maan joulupukki. Aika hyvin leluja oli taloon tullut.

Majakkaan taas mentiin sisään perinteisemmin.


Keräys jatkuu 23.12 saakka.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...