Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Joulukuun yhdeksäs

Kävin äidin kanssa kaupungilla.

Satuin mainitsemaan että Cokis-rekka tulee käymään Suomessa ja että olen menossa Narinkkatorille sitä katsomaan. Äiti kysyi saako tulla mukaan. Tietysti sai.


Siispä seisoimme kaatosateessa katsomassa amerikkailaisten lahjaa maailmalle. Ja ihmettelin oikeasti sitä jäätävää jonoa joka kiemurteli kohti Cokis-koppia. Ymmärtääkseni sieltä sai ihan ilmaiseksi Coca-Colaa, ei hyvää päivää. Ellei se oikeasti ollut sitä kaneli-colaa, jota suuresti epäilen, en kyllä ymmärrä mitä jonottivat.


Äidin seistessä sateenvarjonsa kanssa hieman kauempana, hän ei halunut tungokseen kanssani, minä kiersin auton ympäri. Kovin lähelle tätä ei päässyt, kaipa pelättiin että hyppään rattiin ja lähden ajamaan?


Ei tämä kyllä yhtä hienosti ollut valaistu kun mainoksissa ajava auto, mutta tulin silti hyvälle tuulelle kun katselin mainosrekkaa. Coca-Colan Joulupukki on muuten melkein suomalainen, kuten Joulupukin tietysti kuuluukin olla. Pukin piirtänyt Haddon Sundblom'in isä oli kotoisin Ahvenanmaalta.

Ja tiedoksi: oli siellä kopperossa joku onnenpyöräkin. Kannatti varmaan jonottaa?

Vielä tämän ehtii bongaamaan, ellei maantieltä niin seuraavilta paikkakunnilta:
Oulu ti 11.12., Rovaniemi ke 12.12., Kuopio pe 14.12., Jyväskylä la 15.12., Tuuri ti 18.12., Tampere ke 19.12., Turku to 20.12., Järvenpää pe 21.12., Lahti la 22.12.
Joulurekkakiertueen tarkat paikat ja ajankohdat ovat osoitteessa: www.coke.fi/joulu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...