Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

keskiviikko 28. joulukuuta 2011

Vieläköhän näitä löytäisi?

Vaikka pidänkin sienestämisestä on suppilovahverot jääneet minulle aivan oudoiksi. En vaan onnistu näkemään niitä. Syksy oli aivan loistava suppisten rakastajille, ja tokihan minä niitä keräisin jos vaan löytäisin. Onneksi on ystäviä!

Pikkuisen kummitäti lupasi ottaa minua kädestä kiinni ja sanoa kun ei saa astua päälle. Joten eräänä syksyisenä päivänä lähdimme sitten metsään. Kyllä noita todellakin oli! Ei tarvinnut montaa askelta ottaa niin kori oli täynnä, enkä nyt puhu mistään lasten lelusta vaan noin 10 litran vetoisesta torikassista.

Järjettömät määrät sieniä, lopuksi oli vaan pakko pistää silmät kiinni ja jättää loput metsään. Söimme vallan loistavaa suppilovahvero keittoa muutamana päivänä, mutta silti oli pakko keksiä jotakin muutakin noista. Siispä päädyin suppishillokkeeseen, resepti HeSan sivuilta. Voi että tuo oli hyvää.

Vieläköhän noita suppiksia olisi metsässä? Ainakaan pakkaset eivät ole niitä häirinneet.

RAVINTOLA TEATTERIN SUPPILOVAHVEROHILLOKE

½ litraa perattuja suppilovahveroita
1½ dl kuivattuja aprikooseja
½ punasipuli
1 rkl voita tai vegaaneille öljyä/margariinia
½ dl valkoviinietikkaa
½ dl vettä
1,33 dl sokeria.
1 rkl tuoretta timjania (vaihdoin kuivattuun ja vähensin hieman määrää)
1 laakerinlehti
ripaus suolaa

Aprikooseja liotetaan yön yli. Kuutioidaan aprikoosit ja sipuli. Sipuli kuullotetaan voissa. Lisätään loput aineet, suppiksia lukuunottamatta, pannulle.Haudutetaan miedolla lämmöllä 15 minuttia. Samalla voidaan paistaa suppikset, lisätään haudutettuun seokseen ja annetaan hautua vielä 5 min. Purkitetaan ja säilytetään viileässä. Vinkkinä vielä sanoivat että voi vaihdella mausteita ja maustettuja viinietikoita, esim. sherryviinietikkaa voi kokeilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...