Graavilohen tuoksu on jo täyttänyt jääkaappimme. Tai oikeastaan se appelsiinin tuoksu.
Lohet siis ovat valmiina huomista varten. Olen sen verran neuroottinen ihminen, että kalat asuvat ensin pakastimessa. En välttämättä halua kaiken maailman loisia itseeni jos voin niiltä välttyä.
Tällaisia tuoksuja kaapissamme on:
Graavilohi isin tapaan
Pala lohta, mieluiten suhteellisen tasapaksu palanen. Rasvat ja ruodot pois!
Kourallinen tai kaksi merisuolaa
valkopippuria sopivasti
runsaasti tilliä
Kalan pinnalle suolaa ja pippuria sekä tillit. Käännetään nahkapuoli ylöspäin ja kalan päälle pistetään paino. Annetaan maustua vuorokauden ajan.
Appelsiinigraavattua lohta
Samanmoinen lohipala
juoksevaa hunajaa ohuelti, niin että kalan pinta peittyy
1-2 appelsiinia: kuoret+mehu
timjania muutama lusikallinen (niin että sitä on siinä kalan pinnalla)
ruokasuolaa reippaasti pinnalle
mustapippuria maun mukaan
Kaikki mausteet kalan pintaan. Lohi mausteineen pussiin ja mehu kaadetaan mukaan. Pussia käännellään muutaman kerran vuorokauden aikana.
JUL MED ERNST 2024
8 tuntia sitten
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti