Tänään oli se päivä kun töissä pikaisesti lukaisin lempireseptini läpi, etten vaan unohda mitään tähdellistä kun käyn kaupassa.
Tämä oli myös se päivä kun iski paniikki: "Missä lempireseptini on?". Löytyihän se kadonnut lammaskin, se joutui pääsiäiskasaan (josta se katoaa ja etsin sitä hysteerisesti muutaman kuukauden kuluttua) ja löysin kanssa sen alkuperäisen version lempikakustani. Käytän sitä reseptiä vuodesta toiseen pohjana ja vaihdan lähes kaikki raaka-aineet toisiin. Nyt pitäisi vaan päättää kirjoitanko talteen tänne sen alkuperäisen, vaiko sen muokatun versioni. Taidan päätyä jonkinlaiseen muokattuun versioon, tiedän ainakin että itse pidän siitä.
Ullan joulukakku
Pohja:
200 g piparkakkuja
75 g laktoositonta voita
Täyte:
6 liivatelehteä
½ dl mehua
200 g Mascarponejuustoa
2 dl laktoositonta kermaviiliä
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kardemummaa
5 dl karviaishilloa
2 dl vaahdotettua laktoositonta kermaa
Piparkakut hienonnetaan ja sekoitetaan sulatetun rasvan joukkoon. Painellaan irtopohjavuokaan leivinpaperin päälle.
Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä.
Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään, paitsi kermavaahto. Kääntele kermavaahto varovasti muun täytteen sekaan.
Puserra vesi pois liivatelehdistä ja liuota ne kuumennettuun mehuun. Sekoita haalea liivatemehu täytteeseen ja kaada täyte pohjan päälle vuokaan. Tasoita pinta kauniiksi.
Anna hyytyä kylmässä vähintään 5 tuntia.
Koristele kakku halutessasi, minä yleensä en koristele. Tai jos koristelen niin hyytelöllä:
2 dl punaista mehua
1 dl hyytelösokeria
Ja taas saa hyytyä...
JUL MED ERNST 2024
8 tuntia sitten
Millä voi korvata karviaishillon? Normaalit laktoosituotteet käyvät varmaan myös?
VastaaPoistaAlkuperäinen resepti puhui survotuista puolukoista. Pitää varmaan hieman sokeria lisätä siinä tapauksessa? Juu, normaalit kermaviilit ym toimivat ihan loistavasti :)
VastaaPoista