Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

tiistai 19. marraskuuta 2013

Vuoden joululahja naapurissa

HUI on valinnut vuoden joululahjan Ruotsissa.

Tänä vuonna vaimoa, ukkia, kummia kuuluu hemmotella tuoremehulingolla! Tuote kuulema kuvastaa tee-se-itse trendejä ja terveysintoilua.

Laite siis linkoaa tuoreista kasviksista, marjoista ja hedelmistä mehua. Aamiaspöytään siis kunnon porkkanamehut tarjolle. Taidan pärjätä ilman tätä laitetta, lapset tekevät jo nyt ihan hyviä smoothieita.

Suuremmalla mielenkiinnolla odotan Vuoden Turhakkeen julkaisua. Suomen Luonto julkaisee joulukuun numeron mille laitteelle/tavaralle tämä kyseenalainen kunnia lankeaa tänä vuonna. Viime vuoden voittaja oli pattereilla toimiva saippua-annostelija, sellaista ei meillä ole. Sitä edellisenä vuonna Flush-and-go hylsyt. Niitä meillä on, mutta en tietoisesti osta sellaisia rullia.

Lönnrotin koulussa oli myös valittu vuoden turhake. Oppilaat olivat saaneet kotoota tuoda esineitä. Voiton oli vienyt käytetty lippu SaiPan peliin. Toiseksi oli tullut taikinapllotin, minulle hieman epäselvää miten sellaista käytetään ja kolmantena ehdoton suosikkini: "en tiedä"! Todellinen turhake siis, kun käyttötarkoitus tuojallakin hämärän peitossa!

Onko ehdotuksia Vuoden turhakkeeksi?
2 kommenttia:

  1. no se valmiiksi paistettu jauheliha

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä todella loistava ehdokas. Ihme ellei voita!

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...