Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 10. marraskuuta 2013

I niin kuin It's beginning to look a lot like ChristmasIt's Beginning to Look a Lot like Christmas

Minusta tämä on niin hyväntuulinen laulu. Tosin tämäkin kuuluu lauluihin jotka ovat hieman kärsineet kun niitä on soitettu mainoksissa joulun alla niin radiossa kuin televisiossakin. Pieni pätkä ja sitten se "tärkeä tiedote"

I'll be Home for Christmas

Bing Crosbyn alunperin levyttämä laulu joka mielestäni kuitenkin on parempi Elviksen laulamana. Tämä tehtiin toisen maailmansodan aikana, joten hieman haikeahan viesti tässä on: "if only in my dreams". Kaunis laulu joka tapauksessa, ja minäkin olen jouluna kotona, eli siellä missä perheeni on.

I Saw Mommy Kissing Santa Claus

Äiti suukottelee Joulupukkia, onhan se järkytys lapselle. Ja missäköhän isi oli kyseisen toimenpiteen aikana? Roomalaiskatolinen kirkko kuulema tuomitsi laulun, suukottelun takia, mutta kun alkuperäinen esittäjä, tuolloin 13 vuotias, oli käynyt juttelemassa arkkipiispan kanssa kappaleesta oli kielto kumottu. En nyt oikein tiedä mitä sanoisin siitäkään asiasta, oletan että maailmassa on pahempiakin asioita kuin suukot? Varsinkin jos Joulupukkina toimi isä. Tietysti lapsen näkökulma voi olla erilainen. Uudempana versiona on kuulema olemassa I saw Daddy kissing. Sitä en ole kuullut ja sen verran konservatiivinen olen että tykkään lauluista alkuperäisissä versioissaan. Vertaa nyt vaikka tuota En etsi valtaa loistoa kommenttiani.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...