Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Sinä vuonna kun synnyin...

Oli synkkä ja myskyinen yö...

Tai sitten ei ollut. Joka tapauksessa oli keskiviikko päivä kun kalenteri näytti 1. tammikuuta. Ja Suomessa sai ensimmäistä kertaa myydä keskiolutta ihan ruokakaupassa. Itse synnyin lauantaipäivänä. Lunta on kuulema tullut todella vauhdikkaasti silloin, ei ihmeellistä että rakastan tuota valkoista ihmeainetta.

Led Zeppelin julkaisi ensimmäisen levynsä samaisena vuonna. Myös Jennifer Lopez syntyy samaisena vuonna. Kuten Michael Schumacher ja Jennifer Aniston. Kukaan heistä ei kuitenkaan samana päivänä kanssani vaikka meitä tuona päivänä syntyneitä onkin noin 354000 !

Avaruudessa tapahtui paljonkin tänä vuonna! Neuvostoliittolaiset laukaisivat sekä Soyuz 4 ja 5. USA vie kuitenkin voiton pistämällä ensimmäisen miehen steppailemaan kuun pinnalle. Sen jälkeen että myös Apollo 9 ja 10 ovat käyneet avaruudessa samana vuonna. Apollo 12:kin ehti vielä käymään kuussa vuoden loppupuolella. Hieman alempana Boing 747 lentää ensimmäistä kertaa.

Nixonista tulee USAn 37:s presidentti, meillä on aina vaan Kekkonen ruorissa. Golda Meirista tulee Israelin pääministeri, maailman kolmas naispääministeri siis. Juan Carlos nimetään Francon seuraajaksi Espanjassa.

Suomessa kielletään jalankulkijoita kävelemästä päin punaista valoa. Heinolassa kootaan koe-erä VW Kupla autoja, ensimmäinen Volvo 164on samaa vuosimallia kanssani. Helsinkiin päätetään rakentaa metro. Finlandia-talon peruskivi muurataan. Temppeliaukion kirkko vihitään käyttöön. Tampereella taas avataan planetaario-akvaario. Woodstockissa pidettiin suhteellisen tunnetuksi tullut konsertti. Ja Suomessa radioidaan ensimmäistä kertaa rockbändikisa Vaasasta.

AIDS korjaa ensimmäisen kuolonuhrinsa, tosin taudille annetaan nimi vasta neljännesvuosisata myöhemmin. Atarax saa myyntiluvan Suomessa, lääke jota vieläkin määrätään!

Mario Puzon Kummisetä julkaistaan. Kansainvälinen työjärjestö (ILO) saa Nobelin rauhanpalkinnon.
Parhaimman elokuvan Oscarin saa Oliver! kun taas Sean Connery seikkailee Hänen majesteettinsa salaisessa palveluksessa. Euroviisut voittaa Espanja laulullaan "Vivo cantando". Vuoden vinyyli on Simon & Garfunkel'in Mrs. Robinson. Harriet Eriksson valitaan Miss Suomeksi. Englannin Kuningattaren puhetta ei radioitu jouluna. Ja minä vietin elämäni ensimmäistä joulua!

Suostuisikohan Pauska kertomaan omasta syntymävuodestaan?
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...