Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

torstai 22. joulukuuta 2011

Kukkasista

Tämän kyselyn suosikin olin arvannut jo etukäteen. En pettynyt. Hyasintti vei ylivoimaisen voiton, yli ½ teistä (55%) on sitä mieltä että hyasintti on joulukukka. Samaa mieltä olen itsekin, ihan tuoksun takia. Tai hajuhaitan, jos niin haluaa ajatella. Tosin hyasinttien tuoksu on selvästi jalostettu pois, mikä minusta on sääli. Tuoksu kun minusta on se tärkein osa hyasinttia. Tosin, voihan sitä ostaa tuoksukynttilän ja polttaa sitten siinä kukkasen vierssä. Tosin se nyt ei ole ihan sama asia.

Pikkutyttönä ajoin mökillä nurmikkoa. Yhtäkkiä ilman valtasi aivan huumaava hyasintin tuoksu. Menin kertomaan muillekin miten joulu valtaa heinäkuisen heinäpellon. Isäni totesi: niinpä, joku taisi leikata myös hyasintin. Mistä ihmeestä minä olisin voinut tietää että isä oli haudannut joulun sipulit maahan? Yksi ainut pikkuinen oli jäänyt henkiin suuresta verilöylystä, kyllä se hyasintti oli, joskin kukkia varressa oli vaan muutama hassu. Tuoksu sitäkin valloittavampi. Tietysti ne tehosekoittimen läpi vedetyt kukkasenosat kanssa varmaan tuoksuivat.

Toiseksi tuli ritarinkukka (22%). Ymmärrän senkin, se on niin loistavan kaunis kun kukkii!

Joulukaktus ja - tähti jakoivat pronssisijan (11%). Nekin ovat kauniita.

Tietysti pitäisi nyt seuraavaksi kysyä minkä värinen sen hyasintin pitäisi olla?
Oransseja taitaa saada vasta pääsiäiseksi, eikä se ole vielä ihan vallannut ykkösasemaa pääsiäiskukkasena. Itse suosin sinisiä ja valkoisia, mutta kyllä punaisen eri sävytkin kelpaavat. Oikeastaan ei värillä niinkään väliä, kunhan tuoksuvat!
Ritarinkukassa minulla ei ole varsinaista värisuosikkia, vaikka tänä vuonna huomasinkin katselevani pelkästään valkoisen eri sävyjä.
Joulukaktukseni taas on punainen, joten kaikki värit tuntuvat kelpaavan minulle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...