Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

maanantai 26. joulukuuta 2011

Arki edessä

Huomenna olisi sitten taas arki edessä.


Ehdimme tänään, myrskysäässä, käydä vierailulla ja ihmetellä paloautojen vilkkuvia valoja useampaan otteeseen. "Mummolan" naapurissa kun oli kuusi kaatunut ja roikkui sähköjohtojen yli nojaten vanhempieni kuuseen. Siinä sitten ihmeteltiin katkeeko tukikuusi vai saako myrsky ravistettua nojaajan irti. Pelastuslaitokselta käytiin pariinkin otteeseen vilkuttamassa sinivaloja olohuoneen ikkunaan, viisivuotiaan suunnattomaksi iloksi. Kuuselle eivät kuitenkaan voineet mitään, sähköjohdot sen verran pahasti. Eihän tuossa muuta ongelmaa, mutta kun minä en saanut autoani pihaan. Jouduin kävelemään! Ainakin 20 metriä, kun jätimme auton naapurtielle ja oikiasimme pihan poikki (ja pensasaidan läpi). Ja jos tuo kuusi päättää kaatua on sitten tie poikki, sähköjohtojen lisäksi.


Myrsky on muutenkin tehnyt aika paljon tuhoa. Tuohon keskustaan rakennetaan uutta kerrostaloa, rakennustyömaa kyltti on lentänyt päin taloa ja nojaa nyt toisen kerroksen ikkunaan. Siinä on työmiehille huomenna ihmeteltävää!


Siskoni perhe on ollut ilman sähköä koko päivän. Meillä varmaan lapset kuolisivat netinpuutteeseen? Puhumattakaan minusta!


Ajattelin esitellä "paikkakorttimme". Joulupöytää koristeli laseihin pujotetut piparkakkumökit. Ajatus oli alunperin pistää ne glögilaseihin, mutta päädyin sittenkin tällaiseen ratkaisuun. Hassua kyllä, joulupöydässä istuneilla monilla on sama alkukirjain nimissään. Ihan se ja sama valitsimmeko lempinimiä tai oikeita, aina löytyi joku jolla oli sama alkukirjain. Ei sen onneksi niin väliä, kaikki löysivät istumapaikan joka tapauksessa. 


Päätyseinän harjakorkeus on näissä 4,5 cm, leveys 5 cm. "oviaukko (molemmissa päätyseinissä) noin cm kokoinen. Katto 5x3 cm ja seinä 3,5 x 2,5 cm. Jos siis joku muukin haluaa tällaisia askarrella.

Sain minä piparkakkutalonkin tänä vuonna, en tosin ihan perinteistä, enkä sitä Begtskärin majakkaakaan, mutta palaan varmaan siihen myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...