Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

perjantai 2. joulukuuta 2011

Lisävaloa

Lumen puute alkaa pikkuhiljaa rassata. Ihmistä ei ole voitu luoda tällaisessa pimeydessä vaeltamaan, ei ainakaan minun silmäni opi millään näkemään pilkkopimeässä. Ja uskoisin että aivonikin kaipaavat hieman valoa. Vaikka valvonkin mielelläni, en viihdy säkkipimeässä. Tahdon lunta!

Aamulla oli pakkasta ja aivan uskomattoman liukasta. En ole koskaan aiemmin huomannut miten liukkaita nuo valkoiset raidat suojatiellä ovat. Onkohan tarkoitus että kaadutaan siihen autojen eteen? Siinä eivät heijastimet paljoakaan auta. Jos ulkona on näin kylmä niin sietäisi olla luntakin! Asfalttiin kun on hieman hankala tunkea korkonsa, lumeen ne voi painaa ja pysyy heti paremmin pystyssä!


Sain muuten apua pimeyteen. Sukulaiseni armahtivat ja toivat minulle minunlaiseni kirkasvalolampun. Kyllä näiden avulla kelpaa. Yhtä hymyä olen kun iltasin napsautan nämä päälle. Äiti oli ajatellut että pistäisin toisen pihalle. Onkohan hän nyt ihan ajatellut asiaa loppuun saakka? Enhän minä voi seistä ikkunassa koko iltaa toljottamassa pihalle. Vai voisinkohan? En voi, koska lempisiskoni antoi minulle kirjan jota ei oikein voi käsistään päästää, siispä on pidettävä "kuuset" sisällä. 

Ja sitten se päivän laulu. Päädyin yhteen inhokkiini, ihan sen takia että löysin siitä ihan kauniin version. Olen kovin ihastunut Celtic Woman'iin joten annetaan heidän esittää Pieni rumpalipoika


Olin eilen jääprinsessan kanssa ajelulla (jäähallille luonnollisesti) ja tämä sattui soimaan radiossa, Jouluradio, mikäli joku nyt ihmetteli. Neitokainen kysyi tykkäätkö äiti tästä? Tytöt ovat jo oppineet että joulu on pyhää, eikä sitä sovi kritisoida ihan heppoisin perustein .No en erityisemmin, oli vastaukseni. Kun nyt puoliksi annoin luvan sanoa jotakin hieman pikkukriittistä niin tuli jatkokommenttikin: Aika yksioikoinen laulu. Mitäs siihen sitten sanomaan. Kerroin hieman laulun sanomaa, parapapapam kun nyt ei hirveästi kerro ja sitähän toistellaan kuin jotakin tärkeämpääkin sanomaa tässä laulussa. Kuulema 21 kertaa, jos jaksaa laskea. Tarinahan kertoo pienestä, köyhästä pojasta jolla ei ole lahjaa antaa pienelle Jeesus lapselle ja niinpähän soittaa rummullaan vauvalle. Aikamoinen lahja vastasyntyneelle, mutta annetaan sen nyt olla, lastensuojelulla tosin voisi olla joku mielipide tähänkin. Pienenä kuriositeettina: ensimmäisenä kappaleen levytti The Trapp Family Singers, samainen perhe jonka elämäntarinaan The Sound of Music elokuva löyhästi perustuu. Se taas oli yksi lempielokuviani joskus nuorena, ja ellen ihan väärin muista, ensimmäinen elokuva jonka nelonen lähetti. Olin liimautuneena telkkarin ääreen kun se tuli ja VHS kasetti tallensi filmin tulevia tarpeita varten.

Tässä vielä sanat, sen pa rum pum pum pumin lisäksi, mikäli karaoke olisi päivän teema teillä


Little Drummer Boy

Come they told me, pa rum pum pum pum
A new born King to see, pa rum pum pum pum
Our finest gifts we bring, pa rum pum pum pum
To lay before the King, pa rum pum pum pum,
rum pum pum pum, rum pum pum pum,

So to honor Him, pa rum pum pum pum,
When we come.

Little Baby, pa rum pum pum pum
I am a poor boy too, pa rum pum pum pum
I have no gift to bring, pa rum pum pum pum
That's fit to give the King, pa rum pum pum pum,
rum pum pum pum, rum pum pum pum,

Shall I play for you, pa rum pum pum pum,
On my drum?

Mary nodded, pa rum pum pum pum
The ox and lamb kept time, pa rum pum pum pum
I played my drum for Him, pa rum pum pum pum
I played my best for Him, pa rum pum pum pum,
rum pum pum pum, rum pum pum pum,

Then He smiled at me, pa rum pum pum pum
Me and my drum. 


2 kommenttia:

  1. Mä virittelen nyt ledijouluvaloja sisälle myös. Kivasti tuovat valoa nekin. Kuka käskee niiden ulkona olla?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...