Olen pyrkinyt manaamaan tällä aavetarinalla esiin erään aatteen hengen,
joka ei saa suututtaa lukijoitani
sen enempää itseensä, toisiinsa, jouluun kuin minuunkaan.

Kummitelkoon se lempeästi heidän kotonaan,
älköön kukaan sitä karkottako.


Uskollinen ystävänne ja palvelijanne,

C.D.


Joulukuussa 1843.

sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Naapurissa

Gävlessä on taas roihunnut.

Tosin tällä kertaa kyseessä ei ollut se varsinainen pukki, ei ainakaan vielä, vaan pieni olkipukki joka tuupattiin tuleen. Gävlen iso pukki seisoo, toistaiseksi,torilla. Pukki on 13 metrinen ja se tulee torille ensimmäisenä adventtina ja seisoo sitten siellä kunnes se poltetaan. Tai puretaan. Wikipedian mukaan pukki on selvinnyt 16 kertaa, pystytetty se on vuodesta -66.

Koska eilen kävin myös jouluostoksilla, poikkesin samalla ruotsalaisessa huonekalujätissä. Tosin sekään ei taida olla ruotsalainen nykyään, mutta siellä nyt silti kävin. Näin hauskan idean heidän keittiöosastollaan:


Juuri eilen luin varoituksen eräästä ruokinta-automaatista mihin pikkulinnut mahtuvat sisälle eivätkä sitten löydä tietänsä takaisin ulos vaan menehtyvät siementen sekaan. Tähän IKEAn versioon ei taatusti jää kiinni...edes se nälkäinen orava. Muistattehan myös että talipallojen verkot ovat vaarallisia eläimille, poistakaa ne pallojen ympäriltä, tai ostakaa palloja ilman tuota muovijätettä.

Kun olin poistumassa kaupasta näin että paketoivat lahjoja. Koska tiskillä oli tyhjää ja kolme neitokaista seisoi toimeettomana tiskin takana, päätin pistää paketoitavaksi pari lahjaa. Huono päätös. Ryttyistä teippiä, harvinaisen hankalan näköistä paketointia ja löysä naru joka puoliksi "kiharrettu" toisessa paketissa. Toiseen ei viitsitty edes pistää narua. Täytyy sanoa että koin tuon "paketoinnin" lähinnä luonnonvarojen tuhlaamisena. Uusiksi menee paketointi kotona. Kyllä minä haluan että jos tuollaista palvelua tarjotaan niin paketit olisivat kauniisti käärittyjä. Ellei se onnistu on parempi jättää tarjoamatta paketointia.

Päivän tehtävä:
"Kerro itsellesi että olet rakas"

Eilinen ilta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...